Betalen met je mobiele telefoon

Contactloos betalen is steeds meer een ding aan het worden. Het gaat snel, simpel en je hoeft geen onnodig extra geld of pasjes met je mee te nemen. Aangezien onze mobiele telefoon eigenlijk altijd op zak is, heb je je betaalmiddel ook altijd bij de hand! Er zijn verschillende momenten waarbij je contactloos betalen met je telefoon kunt gebruiken.

Hoe werkt het?

Contactloos betalen kan je niet zomaar. Het zou namelijk raar zijn als je rekening zonder instellingen aan je telefoon gekoppeld is om er zo bij te kunnen. Dit is te regelen via je bank en kan momenteel alleen nog met een Samsung of iPhone. Daarnaast moet de betaalautomaat geschikt zijn voor contactloos betalen. Dit is te herkennen aan een icoontje. Je houdt gewoon je mobiele telefoon bij het icoontje en na drie piepjes is duidelijk dat er is afgerekend. Gebruik je vaker op die dag contactloos betalen? Let dan op dat er een limiet tot €50,- per dag is ingesteld. Ga je hier overheen? Dan wordt er gevraagd om je pincode en kun je alsnog afrekenen. Ook als je een betaling van boven de €25,- in een keer doet, wordt er om je pincode gevraagd. Als je het nog meer wilt beveiligen, kun je instellen dat er altijd een code ingevoerd moet worden.

Mobiel parkeren

Niet alleen in een winkel kan je met je mobiel betalen, maar ook je parkeerkosten kunnen op sommige plekken via je mobiel regelen. Het handige aan het mobiel parkeren, is dat je niet voor de parkeerautomaat hoeft in te schatten hoeveel je moet betalen. Je betaald namelijk pas achteraf. Op deze manier zul je dus ook geen ongewenste parkeerboetes krijgen. Het scheelt ook weer zoeken naar kleingeld. Er zijn zelfs steden (zoals Gemeente Leiden) die betaald parkeren promoten.

Ideal of bank-app

Een van de meest algemeen bekende manier van betalen met je mobiel is via ideal, of een app van je bank. Ideal is een veilige betaalomgeving om te gebruiken voor online aankopen. Als je iets via een webshop betaald, wordt je doorverwezen naar ideal. Hier selecteer je de bank waar je bij zit, om vervolgens doorverwezen te worden naar de betaalpagina van je bank. Als dit is afgerond, ga je terug naar de website waar je een aankoop hebt gedaan. Je bankzaken regelen kan dan weer via een app van je bank. Deze installeer je en vult een wachtwoord of pincode in zodat deze is beveiligd. Op die manier kun je de bankgegevens bekijken en overal waar je bent overschrijvingen maken.

Over Gerard

Zie ook

Refurbished iPhone zeer in trek onder de jongeren

De afgelopen maanden zijn er door grote Nederlandse leveranciers van refurbished producten meer dan 369.000 …

Geef een reactie