Simyo

ben grijs   hi50x50 grijs   hollandsnieuwe50x50 grijs   kpn 50x50 grijs   MTV logo Nieuw Grijs   simpel50x50 grijs      sizz grijs   tele250x50            

Simyo provider

Informatie

‘Zo simpel is Simyo’, luidt de slogan van de prijsvechter Simyo die werkzaam is in de mobiele telefonie. De provider Simyo is een zogenaamde MVNO (Mobile Virtual Network Operator) en onderdeel van KPN.

Diensten

Simyo biedt diensten aan in de mobiele telefonie. De kerntaak van Simyo is het aanbieden van goedkope sim only abonnementen. Naast diensten die gericht zijn op de mobile telefoon is het sinds 2008 ook mogelijk om mobiel internet voor een laptop of tablet af te nemen bij Simyo.

Abonnementen

Mobiel bellen bij Simyo kan door middel van het aanschaffen van een abonnement of met een prepaid kaart. Abonnementen van Simyo zijn er in verschillende vormen, van goedkope tot duurdere.

Voor alle abonnementen geldt dat de eerste 12 maanden een ander tarief geldt dan daarna. Een abonnement van Simyo is echter maandelijks opzegbaar, dus het 2e jaar meer betalen is niet verplicht. Wel worden er €14,99 aansluitkosten gerekend bij een nieuw abonnement. Hier staat gratis klantenservice van Simyo tegenover.

Een Simyo abonnement betekend dat je een maandelijks bedrag betaald, hiervoor krijg je een bepaald aantal belminuten / sms’jes / mobiel internet. Dat hangt af van het type abonnement, of dit een goedkoop Simyo abonnement of een wat duurder Simyo abonnement is. De abonnementen van Simyo zien er als volgt uit.

Simyo Zelden

Simyo Zelden is het goedkoopste abonnement. Dit abonnement is afgestemd op de gebruiker die erg weinig gebruik maakt van mobiele telefonie. Voor €2,99 per maand (gedurende 12 maanden, daarna €3,99 per maand) heeft de gebruiker 50 belminuten of sms’jes. Dit komt neer op 6 cent per minuut of sms. Mobiel internet is niet inbegrepen bij Simyo Zelden, voor €6,99 extra is de Internetbundel basis verkrijgbaar. In deze bundel zit een maandelijks dataverkeer van 200MB. Een SMS bundel kost €9,95 per maand, voor 1000 sms’jes.

Simyo Weinig

Simyo Weinig kost maandelijks €4,99 voor 100 belminuten of sms’jes. Ook bij dit goedkope Simyo abonnement is mobiel internet niet inbegrepen.

Simyo Geregeld

Het volgens Simyo meest gekozen abonnement is Simyo Geregeld. Voor 250 belminuten of sms’jes betaalt de nieuwe klant de eerste 12 maanden €6,99 per maand, omgerekend 2,8 cent per minuut of sms.

Simyo Veel

Het abonnement met de meeste belminuten of sms’jes, namelijk 500, heet Simyo Veel, voor dit abonnement bedragen de maandelijkse kosten €15,99 (de eerste 12 maanden).

Simyo Web to Go Mobiel Internet

Mobiel internet via Simyo heet Web to Go. Via een Dongle of 3G (simkaart) kan er gebruik worden gemaakt van mobiel internet via het netwerk van KPN. Voor €2,50 per dag kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van mobiel internet op een laptop of tablet. Wie vaker gebruik gemaakt van mobiel internet, kan om goedkoper uit te zijn een strippenkaart aanschaffen. De prijs van een strippenkaart bedraagt €25,-. De strippenkaart heeft in totaal 10 strippen, en per 24 uur wordt er één strip afgeschreven. In totaal kan er voor €25,- dus 240 uur gebruik worden gemaakt van mobiel internet met de Simyo Web to Go Mobiel Internet strippenkaart. Na 50 MB dataverkeer binnen 24 uur wordt de snelheid verlaagd van 2Mbps naar 128 kbps. Een strippenkaart is maximaal één maand geldig.

Geschiedenis

De oprichting van Simyo vond plaats in 2005. Sinds de oprichting en tot op heden is Simyo een onderdeel van KPN. Klanten van Simyo maken dus ook gebruik van het netwerk van KPN. Simyo heeft niet alleen Nederlandse gebruikers in het klantenbestand, ook is deze provider werkzaam in België, Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Simyo Prepaid

Bij Simyo prepaid krijg je een simkaart waar je vooraf geld op kunt storten, deze simkaart kan in elke simlock vrije mobiel worden geplaatst. De Simyo prepaid kaart kan dan opgeladen worden en er wordt gebeld tegen een standaard tarief. Deze vorm van prepaid bellen is flexibel, omdat je betaald wat je verbruikt, je zit niet aan een vast maandbedrag vast.

Een simkaart voor Simyo Prepaid kost €2,50. Bij direct opwaarderen ontvangt de nieuwe klant €7,50 van Simyo. Bij prepaid bellen wordt er €0,10 starttarief betaald. Daarna kost het gesprek €0,10 per minuut. Een sms kost ook €0,10, een mms €0,50.

Simyo Sim Only

Simyo biedt geen Sim Only aan.