Ben

   hi50x50 grijs   hollandsnieuwe50x50 grijs   kpn 50x50 grijs      simpel50x50 grijs      sizz grijs   tele250x50            

Ben provider

Informatie

‘Ik ben Ben’, en ‘Vrij met Ben’ zijn de slogans waar de mobiele provider Ben naamsbekendheid heeft opgedaan. Eerder kon je bij Ben alleen terecht voor Ben Sim Only abonnementen en Ben prepaid, maar tegenwoordig biedt Ben ook telefoontoestellen aan, met of zonder abonnement. Ben onderscheidt zich van veel andere providers door maandelijks opzegbare abonnementen aan te bieden. Daarnaast geldt er bij Ben een laag beltarief en kan de belbundel kosteloos en eenvoudig aangepast worden.

Diensten

Ben biedt uitsluitend mobiele telefonie diensten aan. Echter zijn het sinds kort niet meer alleen simkaarten, maar ook telefoons die bij Ben besteld kunnen worden.

Abonnementen

Een Ben abonnement betekend dat je een maandelijks bedrag betaald, hiervoor krijg je een bepaald aantal belminuten. Dat hangt af van het type abonnement, of dit een goedkoop Ben abonnement of een wat duurder Ben abonnement is. De abonnementen van Ben zien er als volgt uit. 
Na de actieperiode van 12 maanden wordt een ander maandtarief geïncasseerd. De prijzen liggen dan per maand variërend van 1 tot 4 euro hoger. 
Bij alle Ben abonnementen kan een mobiele telefoon aangeschaft worden. Deze telefoon wordt bij aanschaf meteen eigendom, gezien de volledige prijs van het toestel wordt betaald. Bij Ben wordt het toestel bij een hoger en duurder abonnement dus niet goedkoper, zoals je dat wel vaak ziet bij ander abonnementen. Daar krijg je een mobiele telefoon soms gratis bij een abonnement.


Ben zuinig:

Ben zuinig is een goedkoop abonnement bij Ben met weinig belminuten. Voor slechts €3,04 (actie 12 maanden geldig, exclusief eenmalige aansluitkosten à €14,99) kan er een bundel met 50 belminuten of sms’jes per maand worden verkregen. Mobiel internet is niet inbegrepen, maar kan bij het abonnement besteld worden vanaf €6,99 meerprijs voor 200 MB dataverkeer. Als 50 belminuten te weinig blijkt te zijn, kan later het abonnement bijgesteld worden naar een hoger Ben abonnement.


Ben soms:

Ben soms hoort ook in het rijtje met abonnementen van Ben. Dit abonnement bevat 100 belminuten of sms’jes voor de prijs van €5,08 (actie 12 maanden geldig, exclusief eenmalige aansluitkosten à €14,99). Mobiel internet of een sms bundel dient apart aangeschaft te worden, deze kosten moeten bij de abonnementskosten opgeteld worden. Ook het Ben soms abonnement kan omhoog bijgesteld worden indien nodig.


Ben regelmatig:

Ben regelmatig is volgens Ben het meest verkochte abonnement. Voor €7,10 (actie 12 maanden geldig, exclusief eenmalige aansluitkosten à €14,99) kan er 250 minuten worden gebeld of kunnen er 250 sms’jes worden verstuurd. De abonnementsprijs is exclusief mobiel internet of een SMS bundel. Zonder deze toevoegingen is Ben regelmatig met maandelijkse kosten onder de 7 euro een goedkoop abonnement bij Ben.


Ben vaak:

Ben vaak is bedoeld voor de frequente beller of sms’er. Met 500 belminuten of sms’jes is Ben vaak de hoogste bundel bij Ben. De maandelijkse abonnementsprijs bedraagt €16,26 (actie 12 maanden geldig, exclusief eenmalige aansluitkosten à €14,99). De prijs is dan exclusief mobiel internet of een SMS bundel. De bundel kan later kosteloos naar beneden bijgesteld worden.

Geschiedenis

De oprichting van Ben heeft plaatsgevonden in 1999. Destijds kon Ben alleen dekking in de Randstad garanderen. Mobiel internet volgde snel daarna, want al in oktober 1999 lanceerde Ben het zogenaamde WAP op het netwerk. In Ben’s tweede levensjaar werd de dekking uitgebreid van de Randstad naar landelijk. In 2001 kon Ben 1 miljoen gebruikers noteren. Na 4 jaar zelfstandigheid nam T-Mobile Ben over in 2003 en kort daarna verloor Ben zijn eigen naam. Sinds 3 maart 2008 is Ben niet langer geschaard onder de merknaam T-Mobile. Ben is sindsdien een zelfstandig onderdeel. Wel maakt Ben gebruik van het T-Mobile netwerk, maar is daarbij een eigen aanbieder van Ben abonnementen en Ben prepaid geworden.

Ben Prepaid

Bij Ben prepaid krijg je een simkaart waar je van te voren geld op kunt storten, deze simkaart kan in elke mobiel die simlock vrij is geplaatst worden. De Ben prepaid kaart kan dan opgeladen worden en er wordt gebeld tegen een standaard tarief. Deze vorm van prepaid bellen is een goedkope manier bij Ben, omdat je betaald wat je verbruikt, je zit niet aan een maandbedrag vast. 

Een simkaart om gebruik te kunnen maken van Ben prepaid kost €9,99 inclusief €10 beltegoed. Het tarief is afhankelijk van het opwaarderen. Na het opwaarderen van het tegoed, belt de gebruiker gedurende 30 dagen volgens het voordeeltarief (€0,09 per minuut/sms). Na deze 30 dagen geldt het standaardtarief (€0,18 per minuut/sms). Het is ook mogelijk om voor €9,99 een SMS bundel met 1000 sms’jes aan te schaffen, dat is omgerekend €0,01 per sms. Mobiel internet kan worden gebruikt vanaf €0,99 per dag en €9,99 per maand.

Ben Sim Only

Ben heeft geen Sim Only abonnementen.