Telfort

ben grijs   hi50x50 grijs   hollandsnieuwe50x50 grijs   kpn 50x50 grijs   MTV logo Nieuw Grijs   simpel50x50 grijs   simyo50x50 grijs   sizz grijs   tele250x50            

Telfort provider

Informatie

Telfort is een bekendere en grote provider in Nederland. Telfort zendt regelmatig reclamespotjes uit, voor zowel Telfort Mobiel als andere diensten.

Diensten

Telfort voorziet zowel consumenten als zakelijke klanten van diensten. Onder deze diensten van internet, televisie, telefonie en Telfort Mobiel. Internet, TV & Bellen kan worden afgenomen als compleet pakket (Alles-in-1 basispakket) of als aparte diensten. Sinds augustus 2011 kan er via Telfort ook gebruik worden gemaakt van Interactieve TV.

Abonnementen

Een Telfort Mobiel abonnement betekend dat je een maandelijks bedrag betaald, hiervoor krijg je een bepaald aantal belminuten / sms’jes / mobiel internet. Dat hangt af van het type abonnement, of dit een goedkoop Telfort Mobiel abonnement of een wat duurder Telfort Mobiel abonnement is. Telfort Mobiel heeft verschillende abonnementen. Abonnementen met een nieuwe telefoon, Telfort Sim Only of Telfort Prepaid. Daarnaast biedt Telfort abonnementen aan die passen bij een iPhone.

Bij Telfort Mobiel abonnementen met een lage internetbundel, weinig sms’jes en belminuten moet er meestal worden bijbetaald voor een mobiele telefoon. Bij hogere Telfort Mobiel abonnementen is het toestel vaak goedkoop op zelfs gratis.

Voor een nieuw abonnement moet eenmalig €29,95 aansluitkosten worden betaald.


Stappenplan Telfort Mobiel

De belbundel voor een abonnement met een nieuwe telefoon kan zelf samengesteld worden.

Stap 1:

Er kan er gekozen worden voor een contractduur van 12 of 24 maanden. Bij een contractduur van 24 maanden geldt een extra korting op de eenmalige aanschafprijs van het nieuwe telefoontoestel.

Stap 2:

Stap 2 is de keuze voor mobiel internet, die bij Telfort de naam Surf & Mail draagt. Hoe hoger het maandelijkse toegestane dataverkeer, des te hoger de snelheid. Surf & Mail 200 MB heeft een snelheid van 1,0 Mbit/s en kost maandelijks €8,95. Surf & Mail 1 GB gaat met 3,6 Mbit/s voor de prijs van €13,95. De hoogste bundel is Surf & Mail 1,5 GB, met de prijs van €18,95 en dezelfde snelheid van 3,6 Mbit/s. Blackberry Surf & Mail 1 GB is geoptimaliseerd voor de Blackberry. De snelheid is 3,6 Mbit/s en de maandelijkse prijs is €16,95. Alle Telfort Mobiel internetbundels zijn de eerste 3 maanden gratis (bij een 2-jarig abonnement) of een maand gratis (bij een 1-jarig abonnement).

Stap 3:

Hier kan er een keuze worden gemaakt voor een sms bundel. De bundels bestaan uit 25 sms’jes (€2,95), 100 sms’jes (€4,95), 300 sms’jes(€8,95) of 1000 sms’jes (€11,95) per maand. Zonder een sms bundel kost een sms €0,30. De sms bundels zijn de eerste 3 maanden gratis (bij een 2-jarig abonnement) of een maand gratis (bij een 1-jarig abonnement).

Stap 4:

Bij de laatste stap voordat er een telefoon gekozen kan worden, moet er worden gekozen voor het aantal belminuten in het Telfort Mobiel abonnement. Deze variëren van 100 minuten (voor €13,95 per maand) tot 1000 minuten (€89,95 per maand). Net als bij de internetbundel en de sms bundel zijn de eerste 3 maanden gratis (bij een 2-jarig abonnement) of een maand gratis (bij een 1-jarig abonnement).

Geschiedenis

Telfort werd geboren in 1996 als resultaat van samenwerking tussen de Nederlandse Spoorwegen en British Telecom. De NS had een vrijwel ongebruikt glasvezelnetwerk en BT was gebaat bij een Europese uitbreiding. Sinds de oprichting heeft Telfort vele ontwikkelingen doorgemaakt. Net als Ben begon Telfort met netwerkdekking in de randstad. In 2005 werd Telfort overgenomen door grootmacht KPN, voor het bedrag van 980 miljoen euro. In de jaren daarna werden verschillende onderdelen en diensten van de provider Telfort opgeheven of verkocht. Zo stopten enkele radionetwerken en werden E-GSM frequenties verkocht aan T-Mobile. In 2008 werd de naam Tiscali omzet naar Telfort.

Telfort Prepaid

Telfort biedt geen Prepaid aan.

Telfort Sim Only

Voor Sim Only van Telfort geldt hetzelfde stappenplan als bij een gewoon abonnement. Het verschil is echter dat alle prijzen lager liggen en dat bij een 1-jarig abonnement 6 maanden korting en bij een 2-jarig abonnement 12 maanden korting wordt gegeven.

Telfort iPhone abonnement

De iPhones die bij Telfort te verkrijgen zijn, zijn de iPhone 4 8GB White, de iPhone 4S 16GB, 32GB en 64GB. Er geldt in ieder geval een contractduur van 24 maanden en de eerste 3 maanden zijn gratis. Afhankelijk van het aantal belminuten en de internetbundel (vanaf 100 minuten en 1GB voor €27,90, toestelprijs vanaf €319,-) moet er worden bijbetaald voor het toestel. De iPhone 4 8GB White kan vanaf een abonnement met 500 minuten en een internetbundel van 1 GB gratis worden verkregen.