Tele2

ben grijs   hi50x50 grijs   hollandsnieuwe50x50 grijs   kpn 50x50 grijs   MTV logo Nieuw Grijs   simpel50x50 grijs   simyo50x50 grijs   sizz grijs   tele250x50            

Tele2 provider

Informatie

Wie het zwarte schaap met praatjes ziet, legt ongetwijfeld onmiddellijk de link met Tele2. Het zwarte schaap van Tele2 komt voor in reclames op TV en op borden langs de weg. De woordgrap komt uit de Engelse slogan van Tele2: ‘Born to be cheap’, waarin cheap veel op het Engelse woord voor schaap, ‘sheep’ lijkt.

Diensten

Tele2 voorziet consumenten en zakelijke klanten van mobiele telefonie, televisie, internet, mobiel internet en telefonie. Voor zakelijke klanten beheert Tele2 onder andere zakelijke netwerken, het betaalverkeer en alarmtransport. Consumenten kunnen TV, Internet & Bellen in één pakket aanschaffen of los afnemen.

Abonnementen

Om te bellen via Tele2 moet er een keuze worden gemaakt tussen verschillende abonnementsvormen. Tele2 biedt abonnementen met een nieuwe telefoon aan, maar er is ook Prepaid en Sim Only.

Alleen gebruik maken van mobiel internet kan ook via Tele2 met een goedkoop abonnement. Vanaf €9,95 (actietarief gedurende 3 maanden, daarna €17,95) kan er met een snelheid van 2 Mb/s tot 250 MB worden verbruikt.


Tele2 abonnement samen stellen

Een Tele2 abonnement betekend dat je een maandelijks bedrag betaald, hiervoor krijg je een bepaald aantal belminuten / sms’jes / mobiel internet. Dat hangt af van het type abonnement, of dit een goedkoop Tele2 abonnement of een wat duurder Tele2 abonnement is. Een abonnement van Tele2 Kan je als volgt samen stellen.

Om een abonnement samen te stellen bij Tele2, moet er eerst een keuze worden gemaakt voor een telefoontoestel. In het overzicht van telefoontoestellen wordt meteen een prijs per maand en de toestelprijs weergegeven. Deze combinatie is niet verplicht. Wanneer er een keuze is gemaakt voor een toestel, kan met behulp van de Tele2 Smartmix het abonnement worden aangepast. Zo kan het abonnement goedkoop worden gehouden. Er kan worden gekozen tussen een 2-jarig of een 1-jarig contract. Vervolgens wordt het aantal belminuten en aantal sms’jes gekozen worden. Het minimale aantal minuten of sms’jes is 100 (voor de prijs van €7,50 per maand gedurende de actieperiode, daarna €15,-) tot het maximale van 750 minuten of sms’jes (voor de prijs van €30,-per maand gedurende de actieperiode, daarna €60,-). Er kan bij een Tele2 abonnement een SMS Verdubbelaar worden aangeschaft voor €5,-. Deze verdubbelaar zorgt ervoor dat binnen de bundel 2 sms’jes verzonden kunnen worden voor de prijs van 1. De internetbundel die gekozen moet worden begint bij 200 MB per maand (à €5,- per maand) tot 1,5 GB (à €8,75 per maand gedurende de actieperiode, daarna €17,50).

Bij een 2-jarig contract duurt de actieperiode met de kortingen 9 maanden. Bij een 1-jarig abonnement is dit 3 maanden.

Geschiedenis

De oprichting van Tele2 gaat terug naar 1936. In dit jaar werd Investment AB Kinnevik opgericht. De daadwerkelijke oprichting van Tele2, een onderdeel van Investment AB Kinnevik, vond plaats in 1993. Het land van herkomst is Zweden. In 1997 kwam Tele2 als provider met haar diensten naar Nederland. In 2005 werd het onderdeel Versatel verkocht, en daarmee was Tele2 een onderdeel kwijt. In de jaren daarna deed Tele2 nog verschillende aankopen, zoals het netwerk BBned en het glasvezelnetwerk. Voor mobiele telefonie wordt sinds 2009 gebruik maakt van het netwerk van T-Mobile. Momenteel is Tele2 onder verschillende namen actief in 10 landen. Tele2 heeft meer dan 30 miljoen klanten.

Tele2 Prepaid

Bij Tele2 prepaid krijg je een simkaart waar je vooraf geld op kunt storten, deze simkaart kan in elke simlock vrije mobiel worden geplaatst. De Tele2 prepaid kaart kan dan opgeladen worden en er wordt gebeld tegen een standaard tarief. Deze vorm van prepaid bellen is flexibel, omdat je betaald wat je verbruikt, je zit niet aan een maandbedrag vast.

Een simkaart voor Tele2 Prepaid kost €9,95, inclusief €20,- beltegoed. Bellers betalen geen starttarief, alleen naar 0900-nummers. Bellen kost €0,35 per minuut, een sms kost €0,15 en een MB dataverkeer kost €2,50. Naast normaal Prepaid, heeft Tele2 Prepaid+. Deze kan eenvoudig worden geactiveerd en voordelig uitpakken. Met Tele2 Prepaid + Bel & Sms kan er voor €0,10 per minuut worden gebeld en een sms kost €0,08. Tele2 Prepaid+ Mobiel Internet heeft geen gewijzigde prijzen voor bellen en sms’en, maar internet kost €0,10 per MB. Tele2 Prepaid + Onderling maakt bellen naar Tele2-klanten gratis, wel moet er een starttarief van €0,075 per gesprek worden betaald.

Tele2 Sim Only

Met Sim Only van Tele2 kan er ook door middel van een Smartmix een abonnement op maat worden aangeboden. Naast belminuten en sms’jes kan er ook mobiel internet worden aangeschaft. Tele2 Sim Only is goedkoper dan een normaal abonnement. Bovendien is een Sim Only abonnement maandelijks opzegbaar.

Update

Tele2 is druk en intensief bezig met het maken van een grote inhaalslag. Waar de provider eerst bekend stond als de laatste grote provider die zich aan een 4G-netwerk waagde, is Tele2 inmiddels uitgegroeid tot een geduchte concurrent op de markt van mobiel internet. Ook de -inmiddels welbekende- ‘Omdat het kan’ reclames en de inzet van eigen fysieke winkels, hebben bijgedragen aan een significante opmars in populariteit en naamsbekendheid vanhet bedrijf.

In de afgelopen maanden heeft Tele2 de dekking van haar 4G-netwerk verder uitgebreid en verbeterd. Klanten van Tele2 hebben nu in grote delen van Nederland buitenshuis 4G-dekking. Tele2 is echter van plan om heel Nederland in 2016 voorzien te hebben van 4G-dekking; zowel binnen- als buitenshuis. Tot die tijd kunnen klanten die woonachtig zijn in plaatsen waar Tele2 nog geen 4G-dekking biedt, vertrouwen op het 2/3G-netwerk dat deze klanten gewend zijn. Kijk voor de actuele 4G-dekking in Nederland naar onze dekkingskaart.

Tele2 maakt gebruik van een eigen 4G-netwerk, dat in 2016 een landelijke dekking zal hebben. Een groot verschil ten opzichte van de concurrentie is te vinden in de prijs; Tele2 biedt doorgaans een bovengemiddelde databundel met een premium toestel tegen fors lagere maandelijkse kosten. Op gebied van internetsnelheid kan Tele2 zich meten met de grote(re) 4G netwerken in de randstedelijke gebieden. Tele2 geeft aan dat snelheden van 225Mb/s zijn gehaald in de eigen testomgeving.