T-Mobile

ben grijs   hi50x50 grijs   hollandsnieuwe50x50 grijs   kpn 50x50 grijs   MTV logo Nieuw Grijs   simpel50x50 grijs   simyo50x50 grijs   sizz grijs   tele250x50   telfort50x50 grijs         

T-Mobile provider

Informatie

Mede door de sponsoring van bekende wielerploegen is het logo van T-Mobile bekend bij velen. T-Mobile is een dochteronderneming van Deutsche Telekom. T-Mobile, eigenaar van provider Ben, heeft als bekende slagzin ‘Life is for sharing’.

Diensten

Anders dan de naam doet vermoeden, biedt T-Mobile niet alleen mobiele telefonie aan. Internet, telefonie en televisie zijn ook te verkrijgen via T-Mobile. Deze diensten zijn los te verkrijgen, maar ook 3-in-1- of 2-in-1-paketten.

Abonnementen

Er zijn verschillende T-Mobile abonnementen beschikbaar.


T-Mobile Smart abonnementen

Abonnementen heten bij T-Mobile Smart abonnementen. Een T-Mobile abonnement betekend dat je een maandelijks bedrag betaald, hiervoor krijg je een bepaald aantal belminuten / sms’jes / mobiel internet. Dat hangt af van het type abonnement, of dit een goedkoop T-Mobile abonnement of een wat duurder T-Mobile abonnement is. Voor T-Mobile Smart abonnementen zijn er drie keuzes.


T-Mobile Smart Start abonnement

Is er voor de klant die weinig gebruik maakt van de mobiele telefoon. Bij het goedkope T-Mobile Smart Start abonnement is er één bundel waaruit alles word verrekend: minuten, sms’jes en MB’s. Binnen T-Mobile Start Smart zijn er verschillende soorten abonnementen. Zo bevat het meest goedkope abonnement, Start 70, 70 zogenaamde units. Deze units kunnen voor alles worden gebruikt: een belminuut, een sms of een MB internetverbruik. De prijs voor dit abonnement bedraagt bij een 2-jarig abonnement de eerste 6 maanden €7,25, daarna €14,50 per maand. Het duurste abonnement binnen Smart Start bevat 600 units, tegen een prijs van €29,75 gedurende de actieperiode. Daarna €60,- per maand, dat komt neer op €0,10 per unit.


T-Mobile Smart Plus abonnement

Bij T-Mobile Smart Plus komen minuten en sms’jes wel uit één bundel, maar wordt mobiel internet apart verrekend door het gebruik van een eigen bundel. De snelheid van het internet ligt op 3,6 Mbp/s. De actieprijzen variëren van €12,47 (100 units) tot €74,97 (1800 units). De internetbundels verschillen van 250 MB tot 1 GB.


T-Mobile iSmart abonnement

Het T-Mobile iSmart abonnement is in combinatie met een Apple iPhone. Bij een 2-jarig abonnement wordt er de eerste 3 maanden korting gegeven. Er kan worden gekozen tussen verschillende bundels, vanaf 75 tot 1000 belminuten. Bij alle bundels is het aantal sms’jes onbeperkt en is er een internetbundel van 1 GB tot 2 GB.

Geschiedenis

De provider T-Mobile is in 1999 voortgekomen uit Deutsche Telekom. Dit Duitse bedrijf biedt diensten aan op het gebied van mobiele telefonie. Tot op heden is T-Mobile een onderdeel van deze Duitse grootmacht op het gebied van telecommunicatie. In 2010 kwam T-Mobile minder positief in het nieuws. De provider zou te maken hebben met grote problemen op het netwerk waar veel klanten hinder van ondervonden. Zo konden gebruikers slechts beperkt of zelfs helemaal geen gebruik maken van de mobiele diensten van T-Mobile. Enkele maanden na deze berichtgeving gaf T-Mobile aan de problemen te hebben verholpen door de capaciteit enorm uit te breiden.

T-Mobile Prepaid

Bij T-Mobile prepaid krijg je een simkaart waar je vooraf geld op kunt storten, deze simkaart kan in elke simlock vrije mobiel worden geplaatst. De T-Mobile prepaid kaart kan dan opgeladen worden en er wordt gebeld tegen een standaard tarief. Deze vorm van prepaid bellen is flexibel, omdat je betaald wat je verbruikt, je zit niet aan een maandbedrag vast.

T-Mobile Prepaid is uitermate geschikt voor klanten die op zoek zijn naar een flexibele oplossing of die geen abonnement willen hebben. Met T-Mobile Prepaid kost een minuut bellen €0,35 en een sms kost €0,23. Een MB internetverbruik kost €2,-. Door het overstappen naar Prepaid Bonus kost bellen €0,29 per minuut en een sms €0,12.

T-Mobile Sim Only

Bij het T-Mobile Sim Only abonnement gelden dezelfde soort abonnementen van Smart Start. De prijzen bij Sim Only liggen lager en de actieperiodes duren langer (12 maanden bij een 2-jarig contract, 3 maanden bij een 1-jarig contract).

T-Mobile Internet Stick

Mobiel internet voor een tablet of laptop kan al vanaf €4,50 per dag. Met een T-Mobile Internet Stick kan er voor €10,- per maand (het eerste jaar, daarna €15,- per maand) bij een 2-jarig contract gebruik worden gemaakt van mobiel internet met een snelheid van 3,6 Mbp/s.