Hi

ben grijs   hi50x50 grijs   hollandsnieuwe50x50 grijs   kpn 50x50 grijs      simpel50x50 grijs      sizz grijs   tele250x50            

Hi provider

Informatie

Hi is al geruime tijd een bekende speler op het gebied van mobiele telefonie. Met een hippe, moderne en dynamische uitstraling spiegelt Hi zich aan een jonge doelgroep. Via de opbouw van een Hi abonnement is de doelgroep duidelijk te herleiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Hi studenten abonnement en de Hi Society.

Abonnementen

Hi heeft per 2 september 2013 nieuwe abonnement bundels geïntroduceerd. Dit betekent dat de oude abonnement vormen niet meer beschikbaar zijn. Hi is per 1 september 2013 ook gestopt met het aanbieden van “Toestel lease”. Door deze wijziging is de telefoon die je aanschaft ook daadwerkelijk van jou, en hoef je deze niet terug te geven aan het eind van je contract periode. Hi heeft 3 stappen om jou abonnement samen te stellen.


Hi internet

Bij Hi kan je je abonnementen zelf samenstellen. Zo heb je altijd het abonnement wat bij jou past. Je begint altijd met het kiezen van je internet. Je kan een keuze maken uit de volgende aantal Mb’s:

  • 500 MB
  • 1 GB
  • 3 GB
  • 6 GB

De internet bundels vanaf 1 GB hebben allemaal toegang tot het 4G netwerk van KPN. Bij 6 GB zit ook nog eens het onderling bellen van Hi naar Hi bij. Hier zit wel een limiet van 3.000 minuten bij in.

Weet jij niet precies hoeveel jouw MB internet gebruik per maand is? Gebruik dan de: MB-Wijzer


Hi belminuten

De volgende keuze die je dan maakt is het aantal belminuten die je wilt per maand. Deze belminuten worden per seconden afgerekent na de eerste minuut. De keuze die je kan maken zie je hieronder staan:

  • Geen minuten
  • 100 minuten
  • 200 minuten
  • 300 minuten

Wil je dus bijvoorbeeld alleen maar internetten op je telefoon en niet bellen? Dan kies je voor de optie “Geen minuten”. Wanneer je voor deze bundel kiest en je moet bellen, dan kost het € 0,30 ct per minuut. Buiten de bundel bellen bij de andere opties kost ook € 0,30 ct per minuut.


Hi toestel

Nu is het tijd om je toestel te kiezen. Bij Hi is er genoeg keuze tussen toestellen. Zo kan je bijvoorbeeld voor een “Top-end” toestel gaan, maar ook voor een “Budget” of “High end” toestel. Je betaald het toestel in je abonnement, en aan het eind van je contract periode is het toestel van jou. Dat betekent dat je hem niet meer hoeft terug te geven aan Hi.

Geschiedenis

In 2006 introduceerde KPN mobiele telefonie in Nederland. Hi is volledig onderdeel van KPN. Mobiel verkeer bij Hi maakt dan ook gebruik van het KPN netwerk. In 2010 werd aangekondigd dat T for Telecom, de in mobiele telefonie gespecialiseerde winkel, zou gaan verdwijnen. KPN besloot 100 van deze filialen over te nemen en om te dopen tot eigen winkels. Enkele van deze vestigingen zijn ingericht als Hi-winkel. Dat Hi probeert aan te sluiten bij de jeugd kwam al meerdere malen in het nieuws. Zo startte Hi in 2007 een succesvolle actie in samenwerking bij de Stichting voor de nieuwe taal.
In 2009 won Hi de reclameprijs de Loden Leeuw. De Loden Leeuw mocht Hi in ontvangst nemen voor het produceren van het meest irritante reclamespotje van 2009.

Hi Prepaid

Hi biedt geen prepaid aan.

Hi Sim Only

Bij Hi Sim Only krijg je een sim kaart waar je van te voren geld op kunt storten, deze simkaart kan in elke mobiel die simlock vrij is geplaatst worden. Deze vorm van prepaid bellen is een goedkope manier bij Hi, omdat je betaald wat je verbruikt, je zit niet aan een vast maandbedrag vast.
Er is bij Hi een ruime keuze uit Sim Only-abonnementen. De abonnementen verschillen in prijs, aantal belminuten/sms’jes en contractduur.

Hi Voor je laptop/tablet

Bezitters van een laptop of tablet kunnen gebruik maken van een Hi Mobiel Internet Abonnement. Door middel van een 3G verbinding of een dongle kan er al vanaf €2,50 per maand gebruik worden gemaakt van mobiel internet bij Hi. De snelheid bedraagt 7,2 Mb/s, wat erg snel internet is met Hi Voor je laptop/tablet.

Hi stopt per 2 september met “Toestel lease”

Sinds 12 maart 2012 maakt Hi gebruik van vernieuwde abonnementen. Alle oude abonnementsvormen zijn niet langer beschikbaar voor nieuwe klanten. De nieuwe abonnementen zijn ingedeeld in 3 vormen: Hi Voor je mobiel, Hi Sim Only en Hi Voor je laptop/tablet. De standaard abonnementsvorm voor gebruik in combinatie met een mobiele telefoon, is Hi Messaging.


Hi Voor je mobiel – Hi messaging:

Hi stelt dat bijna niemand meer belt, maar dat iedereen sms’t en gebruik maakt van mobiel internet. De nieuwe Hi abonnementen zijn hierop afgestemd. Een nieuwe klant kan door het Hi stappenplan te doorlopen, een abonnement naar wens samenstellen. Een Hi abonnement als deze betekend dat de klant zelf zijn/haar abonnement kan inrichten. De klant bepaalt zelf hoeveel minuten, smsjes en MB’s nodig zijn, dus er wordt nooit meer betaald dan nodig is. De samenstelling van het abonnement bepaalt, of dit een goedkoop Hi abonnement of een wat duurder Hi abonnement is.

Hieronder hebben wij het stappenplan van de nieuwe Hi abonnementen verder uitgelicht:


Hi Messaging – stap 1

Met stap 1 wordt een basisbundel gekozen. De basisbundel bevat 3 keuzemogelijkheden voor mobiel internet. Hi Medium beschikt over 500 MB dataverkeer met een snelheid van 2 Mb/s. De prijs is €17,50 p/m. Hi Large voorziet de gebruiker met een snelheid van 7,2 Mb/s van 1000 MB dataverkeer voor een prijs van €22,50 per maand. Bij deze bundel kan er gratis worden gesms’t. De grootste basisbundel voor mobiel internet heet Hi XL. Het dataverkeer is maximaal 2000 MB met een snelheid van 14 Mb/s. De maandelijkse kosten bedragen €30,-. Ook bij deze bundel is gratis sms inbegrepen, maar ook gratis van Hi naar Hi bellen.


Hi Messaging – stap 2

Bij stap 2 kunnen minuten en sms’jes worden gekozen. Omdat volgens Hi slechts weinigen nog bellen, en gratis sms’en in Hi Large en Hi XL is inbegrepen, is er de mogelijkheid om geen belminuten of sms’jes bij het abonnement aan te schaffen. De kosten zijn dan vanzelfsprekend €0,-. Zo kan het Hi abonnement goedkoop afgesloten worden. Als de nieuwe klant wel gebruik wil maken van belminuten of sms’jes, dan kan er gekozen worden tussen 5 bundels. Deze bundels variëren van 75 belminuten of sms’jes (à €5,-) tot 1000 belminuten of sms’jes (à €45,-). Met de bundels kan je bij Hi zo goedkoop mogelijk je abonnement zelf samenstellen.


Hi Messaging – stap 3

Bij stap 3, de laatste stap van Hi Messaging, kan er een keuze worden gemaakt voor een telefoon. Het beleid omtrent telefoontoestellen is volledig gewijzigd. De telefoon wordt niet langer aangeschaft of gratis verkregen, maar geleast. De toestellen zijn verdeeld in categorie A (goedkoopste) tot categorie K (duurste). Hoe duurder het toestel, des te hoger de maandelijkse kosten zijn. Gedurende de abonnementsperiode wordt het toestel gehuurd van Hi. Als het toestel defect raakt, is er door de SmartCare binnen 4 uur een vervangend model. Als het abonnement is verlopen, kan het toestel worden ingeleverd, omgeruild of overgenomen tegen een laag bedrag.


Hi Messaging Light / Student

Naast Hi Messaging biedt Hi ook Messaging Light aan. Dit abonnement is goedkoop, maar de snelheid van mobiel internet ligt laag, namelijk op 32 Kb/s. Hi Messaging Student is een abonnementsvorm geoptimaliseerd voor de student. Met voordelen als korting en pas betalen als studiefinanciering binnen is, is dit een ideaal en goedkoop Hi abonnement voor de student.