Kpn

ben grijs   hi50x50 grijs   hollandsnieuwe50x50 grijs   kpn 50x50 grijs      simpel50x50 grijs      sizz grijs   tele250x50            

KPN provider

Informatie

KPN zal bij eenieder bekend zijn. Deze provider voorziet vele inwoners van Nederland van internet, televisie en telefonie. Natuurlijk is KPN ook actief op de markt van mobiele telefonie. KPN deelt haar netwerk met dochterondernemingen als Telfort en Hi.

Diensten

Voor zowel de zakelijke klant als de consument biedt KPN diensten aan. De meest bekende en gebruikte diensten zijn internet (ADSL en glasvezel), televisie en telefonie. Telefonie wordt aangeboden in drie vormen, namelijk analoog, digitaal en mobiel. Verder zijn er tal van andere diensten zoals websites, hosting, e-mail en back-up.

Abonnementen

Per 1 juli 2013 heeft KPN nieuwe abonnementen geïntroduceerd. Deze nieuwe bundels heten de “Alles in één” bundels. KPN is per 1 juli 2013 ook gestopt met het aanbieden van “Toestel lease”. Hierdoor is het toestel van jou wanneer je een abonnement afsluit bij KPN. Ook met een verlenging kan je geen toestel lease meer krijgen.


KPN Basis

Bij KPN kies je voor een abonnement waarbij alles in zit. Deze abonnementen bevatten belminuten, smsjes en MB internet. KPN heeft 2 opties waar je uit kan kiezen. Dat zijn de “KPN Basis” abonnementen en de “KPN Alles-in-één” abonnementen. De Basis bundel heeft 2 opties waar je uit kan kiezen. In deze abonnementen zit een basis toestel. Hierbij de 2 Basis abonnementen:

  • Basis 100 (100 belminuten/sms en 100 MB internet)
  • Basis 200 (200 belminuten/sms en 200 MB internet)

Het internet gaat via het 3G netwerk. Na dat je over het internet heen gaat, betaal je geen extra kosten. Je internet krijgt dan een verlaging. De verlaging is snel genoeg om nog wel te kunnen whatsappen en mailen, maar internetten, muziek streamen en youtube filmpjes kijken is dan bijna niet mogelijk omdat de snelheid heel laag is.


KPN Alles-in-één

Wanneer je bij KPN kiest voor een Alles-in-één bundel, dan zit alles in je abonnement. In het abonnement zit een aantal belminuten, onbeperkt sms en een aantal MB. De Alles-in-één bundels van KPN hebben 3 verschillende abonnements keuzes:

Het internet gaat via het 4G netwerk. Na dat je over het internet heen gaat betaal je geen extra kosten. Je internet krijgt dan een verlaging. Bij deze bundels is het mogelijk om voor € 5,- extra een bundel te kopen voor 250 MB extra internet op het 4G snelheid. De verlaging van je snelheid is wel snel genoeg om te kunnen whatsappen en mailen , maar internetten, muziek streamen en youtube filmpjes kijken is dan bijna niet mogelijk omdat de snelheid heel laag is.

Geschiedenis

Tussen de oprichting en nu heeft KPN regelmatig naamsveranderingen meegemaakt. Zo begon KPN als de Administratie der Posterijen en Telegrafieën, dat al snel veranderde in Staatsbedrijf der P&T. Nog geen 13 jaar later werd de naam Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie. De afkorting hiervan is PTT. In 1989 werd PTT zelfstandig onder de naam Koninklijke PTT Nederland NV. In 1998 werd de post en de telecommunicatie gesplitst. De post werd overgenomen door TPG en de telecommunicatie werd Koninklijke KPN NV toebedeeld. KPN verdween sinds 2008 meer uit het straatbeeld doordat steeds meer telefooncellen werden verwijderd. Mobiele telefonie heeft de toekomst, en dat is een dienst waarop KPN marktleider is.

KPN Prepaid

Voor nieuwe klanten die weinig bellen of gebruik maken van internet, is een abonnement waarschijnlijk minder geschikt en kan Kpn prepaid een goedkoop alternatief zijn. Een simkaart van KPN prepaid kost €10,- met standaard €2,50 gratis beltegoed. Na registratie wordt er nog eens €7,50 gratis beltegoed bijgeschreven. Een minuut bellen kost €0,30 en een sms is €0,15. Er wordt geen starttarief betaald. Mobiel internet kost €2,- per MB.

KPN Personal Sim: Sim Only

KPN Personal Sim: Sim-Only is geschikt voor gebruikers die al over een toestel beschikken.

Abonnementen 2012

KPN heeft behalve de standaard abonnementsvormen, sim only’s en prepaid regelmatig acties met goedkope abonnementen. Deze acties duren doorgaans enkele weken of maanden. Gedurende deze looptijd kunnen abonnementen bij KPN zeer voordelig worden afgesloten, voordeliger dan normale abonnementen.

Waarin KPN zich onderscheidt van andere providers, is de mogelijkheid tot het aanpassen van het abonnement gedurende de contractperiode. Bij alle standaard abonnementen geldt de eerste 9 maanden een korting. Kiezen voor een hoog abonnement kan de eerste 9 maanden voordelig zijn, maar daarna niet meer. Een nieuwe klant kan ervoor kiezen toch een hoog abonnement af te sluiten, en de eerste 9 maanden het voordelige tarief te betalen. Na een aantal maanden kan besloten worden het abonnement omlaag aan te passen. Dit heeft als voordeel dat er een aantal maanden gebruik gemaakt kan worden van een groot aantal belminuten/sms’jes. Ook hoeft er bij een hoger KPN abonnement niet bijbetaald te worden voor het toestel. Daarnaast krijgt de gebruiker gedurende deze 9 maanden Personal Sim Premium. Deze dienst bevat een vervangend leentoestel bij een defect toestel en abonnementadvies. Het aanpassen van een abonnement (zowel omhoog als omlaag) is geheel kosteloos.

Niet gebruikt tegoed is niet meteen verdwenen. Resterend tegoed kan één maand worden meegenomen. Wordt het in de volgende maand alsnog niet gebruikt, dan vervalt het tegoed.


KPN Personal Sim: Bel–SMS

KPN Personal Sim: Bel–SMS is afgestemd op de klant die het toestel vooral gebruikt voor bellen en sms’en. Er kan gekozen worden voor het minimale aantal, namelijk 100 minuten/sms’jes. Zonder mobiel internet en met een goedkoop toestel bedragen de maandelijkse kosten €20,- (exclusief éénmalig €29,95 aansluitkosten). Deze prijs geldt voor zowel een 1- als een 2-jarig abonnement.


KPN Personal Sim: Bel-SMS-Web

KPN Personal Sim: Bel-SMS-Web bevat naast belminuten en sms’jes mobiel internet. Bel-SMS-WebXL is meer toegespitst op het gebruik van internet. De snelheid van mobiel internet ligt hoger en de bundel bevat meer dataverkeer.