Simpel

ben grijs   hi50x50 grijs   hollandsnieuwe50x50 grijs   kpn 50x50 grijs   MTV logo Nieuw Grijs      simyo50x50 grijs   sizz grijs   tele250x50            

Simpel provider

Informatie

Wie ‘Bel je schor’ hoort, denkt vast meteen aan de provider Simpel. Met deze slogan probeert Simpel duidelijk te maken dat ze een provider zijn waar je terecht kunt voor goedkope abonnementen. Volgens de prijsvechter kun je bij Simpel terecht voor de beste deal, want iedereen is welkom.

Abonnementen

Een Simpel abonnement betekend dat je een maandelijks bedrag betaald, hiervoor krijg je een bepaald aantal belminuten / sms’jes / MB’s. Dat hangt af van het type abonnement, of dit een goedkoop Simpel abonnement of een wat duurder Simpel abonnement is.

Simpel heeft alleen Sim Only-abonnementen, dus geen Simpel prepaid of Simpel abonnementen met een toestel. Hierdoor zijn de abonnementen goedkoop en zitten de verschillen alleen in de onderlinge abonnementsvormen. Het doel van Simpel is dat alles overzichtelijk is, door alleen lege abonnementen te verkopen is dit zeker gelukt.

Een Simpel abonnement betekend dat je een maandelijks bedrag betaald, hiervoor krijg je een bepaald aantal belminuten / sms’jes / mobiel internet. Dat hangt af van het type abonnement, of dit een goedkoop Simpel abonnement of een wat duurder Simpel abonnement is. Simpel gebruikt vijf abonnementsvormen.


Simpel De Kleine Beller

Simpel De Kleine Beller is het goedkoopste Simpel abonnement en bevat alleen 200 belminuten, geen sms’jes en geen internet. De maandelijkse kosten bedragen €5,- bij een contractduur van 2 jaar.


Simpel Van-alles-wat Beller

De Simpel Van-alles-wat beller bevat 100 belminuten, 100 sms’jes en 50 MB mobiel internet. Ook voor dit abonnement geldt een contractduur van 2 jaar.


Simpel Buitenland

De Simpel Buitenland beller is geoptimaliseerd voor de gebruiker met familie of vrienden in het buitenland. In deze bundel zitten 100 belminuten, geen sms’jes, geen internet, maar wel 200 belminuten naar het buitenland (beperkt aantal landen). De maandelijkse kosten bedragen bij een 2-jarig abonnement €12,50.


Simpel Internet Beller

De Simpel Internettende beller is een bundel voor gebruikers die meer gebruik maken van mobiel internet. Geen sms’jes of belminuten naar het buitenland, maar wel 100 belminuten en 1000 MB dataverkeer voor mobiel internet.


Simpel Lange-gesprekken Beller

Het hoogste en minst goedkope abonnement van is De Simpel Lange-gesprekken beller. Met 800 belminuten en 100 sms’jes is deze bundel speciaal voor de bellende gebruiker. De maandelijkse kosten bedragen €22,50, bij een 2-jarig abonnement.

Geschiedenis

De provider Simpel werd opgericht in 2007. Simpel maakte vanaf de oprichting gebruik van het netwerk van KPN. Sinds T-Mobile de provider Simpel overnam in 2010, maakt deze provider nu gebruik van het T-Mobile netwerk. Ondanks dat Simpel een onderdeel van T-Mobile is, is het wel een zelfstandige onderneming. Met ongeveer 45 medewerkers is de provider Simpel een kleine aanbieder. Toch is Simpel hoofdsponsor van bekende voetbalclubs in de Eredivisie, namelijk FC Utrecht en Vitesse. De sponsornaam bij deze clubs is Simpel.nl.

Simpel Prepaid

Simpel biedt geen prepaid aan

Simpel Sim Only

Naast de standaard abonnementen kan een nieuwe klant ook zelf een Simpel Sim Only-abonnement samenstellen. De goedkoopste Simpel abonnementen kunnen al worden afgesloten van €2,50 per maand (alleen 100 minuten). Belminuten zijn er van 100 tot 800, sms’jes van 0 tot 1000 en MB’s dataverkeer zijn beschikbaar van 0 tot 1000. Bellen naar het buitenland kan van 100 minuten voor €5,- tot 400 minuten voor €20,-. De landen waar voor dit tarief naartoe gebeld kan worden zijn Marokko, Turkije, Egypte, Suriname, Nederlandse Antillen, China, Polen, Frankrijk, Duitsland, België en Groot Brittannië. De tarieven gelden voor zowel vaste als mobiele nummers in het buitenland.

Bij Simpel kan er het Simpel Belplafond worden ingesteld. Op een persoonlijke pagina kan een limiet vanaf €10,- per maand worden ingesteld. Op deze manier worden de kosten buiten de bundel onder controle gehouden. Bij het overschrijden van 90% van de limiet wordt de gebruiker door middel van een sms op de hoogte gesteld. Bij het bereiken van het Belplafond worden uitgaande diensten geblokkeerd. Wordt het limiet gedurende een gesprek overschreden, dan wordt de verbinding niet verbroken, maar worden uitgaande diensten na het beëindigen van het gesprek geblokkeerd. Gebeld worden is nog wel mogelijk.