SIM Only Vergelijken

Voordelen Sim Only vs. abonnement met telefoon

Sim Only abonnement vergelijken

Sim Only abonnement vergelijken anno 2016: Op de Sim Only abonnement vergelijken pagina kan je diverse aanbieders met elkaar vergelijken. Je kan heel makkelijk Sim Only abonnementen vergelijken door aan te geven dat je er geen toestel bij wilt. Het is zo mogelijk om flink te kunnen besparen op je telefoonrekening door Sim Only abonnementen te vergelijken. Hoe hoog die besparing kan worden is natuurlijk afhankelijk van het gebruik van zowel belminuten, sms’jes en MB’s per maand.
Liever Onbeperkt Bellen of liever toch Abonnement met toestel vergelijken.


Hoe weet ik dat een Sim Only geschikt is voor mij?

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een Sim Only abonnement ten opzichte van een traditioneel abonnement (inclusief telefoon of tablet) is omdat dit goedkoper is. Wanneer je een “gratis” toestel of een toestel met korting neemt, betaal je dat in principe mee in het maandbedrag. Sim Only abonnementen zijn dan ook met name geschikt als je nog een toestel over hebt of op een goedkope manier aan een toestel kan komen. Het is dan wel belangrijk dat dit toestel simlock vrij is.

Selecteer je gebruik.

Met de vergelijkingstools van BelkostenWijzer en de website Sim Only Vergelijken kan je makkelijk het sim only abonnement kiezen dat bij jou past. Hierbij is belangrijk dat je zoveel mogelijk gebruiksgegevens tot je beschikking hebt. Deze zijn terug te vinden via de website van je huidige provider. Kies je gebruik vooral niet te krap, want buiten de bundel bellen, sms-en of internetten is onvoordeliger dan binnen de gekozen bundel.

Maak eerst de selectie Sim Only bij stap 1 van de vergelijkingstool, daarna geef je de looptijd, de belminuten, sms’jes en MB’s dat doe je bij stap 2. Heb je geen inzicht in het MB gebruik klik dan op de “Zelf samenstellen” knop. Bij stap 3 geeft de tool een uitgebreide selectie van mogelijke abonnementen, hier kan je deze overzichtelijk bekijken en vergelijken. Selecteer daarna een aantal Sim Only abonnementen die je vergeleken hebt om deze overzichtelijk naast elkaar te zetten. Hier zie je snel wat de voor en nadelen zijn van de gekozen abonnementen ten opzichte van elkaar.

Sim Only abonnement vergelijken

Zo kan je heel simpel en makkelijk een Sim Only abonnement vergelijken. Hoe kan ik de juiste contractduur bepalen? Je kan in de vergelijkingstool aangeven welke contractduur je zou willen. Hierbij geldt altijd: hoe langer het contract, hoe goedkoper de prijzen. Sommige providers, zoals Ben, Tele2 en Hollands Nieuwe hebben zelfs maandelijks opzegbare contracten. Deze kan je op elk moment een maand van te voren opzeggen. Het is ook belangrijk goed op te letten op de eenmalige kosten. Bijvoorbeeld, Ben heeft heel scherpe tarieven, ook op maandelijkse contracten, maar je moet dan wel een eenmalig bedrag betalen voor je simkaart. Neem je dan weer een abonnement van 24 maanden, dan komt dat eenmalige bedrag te vervallen. Mocht je dus langer willen doen met je Sim Only abonnement, dan is het belangrijk ook te vergelijken wat de voor en nadelen van de contractduur zijn.

Hoe selecteer je de juiste provider?

Het bereik van de providers kan sterk verschillen per regio. Raadpleeg dan ook altijd het bereik van de provider via hun website om deze te controleren, natuurlijk kan je ook altijd advies inwinnen via je directe omgeving. Je kan bij stap 3 zelf de provider selecteren die het beste bij je past. Stel je bijvoorbeeld in dat je alleen maar maandelijks opzegbare abonnementen wilt zien, dan merk je dat er bijvoorbeeld geen Vodafone abonnementen tussen staan. Vodafone heeft namelijk geen maandelijks opzegbare abonnementen.

Zo kan het dus zijn dat je meerdere malen een Sim Only abonnement vergelijken moet om tot een goed resultaat te komen. Een belangrijke reden om wel of niet voor een bepaalde provider te kiezen kan het netwerk zijn. KPN heeft nog steeds de beste landelijke dekking, op de voet gevolgd door Vodafone. Dit kan per regio verschillen. Zo kan het zijn dat er op bepaalde plekken geen tot slechte dekking is van KPN maar wel een goede dekking van Vodafone. Ook lijkt over het algemeen de downloadsnelheid bij deze netwerken iets sneller. Daar staat tegenover dat de providers die op het T-Mobile netwerk zitten vaak net wat scherpere tarieven hebben. In grote steden hoef je je over het algemeen niet druk te maken over de dekking, alle providers werken daar goed.

Hoe sluit je een Sim Only abonnement af?

Als je je Sim Only abonnement goed hebt vergeleken, dan kom je uiteindelijk bij het punt dat je deze wilt aansluiten. Dit kan via deze website heel makkelijk door op de knop “bestel” te drukken bij stap 3. Het persoonlijk advies van BelkostenWijzer wordt dan ook meteen meegezonden naar de website van de gekozen provider, zodat je altijd kan controleren of je het juiste abonnement selecteert op de website van de provider. Kijk alle instellingen goed na of dit het juiste Sim Only abonnement is wat je wilt aansluiten. Kijk daarbij ook goed of je kan selecteren welke simkaart je nodig hebt. Normale simkaarten zijn voor wat oudere telefoons, de meeste smartphones gebruiken een microsimkaart. Heb je een nieuwe Iphone 5, 5C of 5S, dan heb je nog een kleinere nanosimkaart nodig. Als je niet weet welke simkaart je moet hebben, raadpleeg dan de gebruiksaanwijzing van je telefoon of kijk wat voor simkaart er op dit moment in het toestel zit. Zo is het vergelijken van een Sim Only abonnement een fluitje van een cent.

Ben, Hi, Hollandsnieuwe, KPN, MTV Mobile, Robin Mobile, Simpel, Simyo, Telfort, T-Mobile, Vodafone en Youfone. Tussen deze providers bestaan grote verschillen. Wij bieden onafhankelijke informatie. Klik op een van de provider logo’s voor meer informatie over de abonnementen.

Sim Only Abonnement Vergelijken
5