Wat houden unlimited abonnementen in?

Steeds meer providers bieden abonnementen aan waarbij gebruikers onbeperkt gebruik kunnen maken van diensten. Dit is weer een tegenhanger op de goedkopere abonnementen waarbij voor weinig geld toch een moderne smartphone aangeschaft kan worden. Abonnementen met een onbeperkt gebruik van diensten worden ook wel aangeboden als de unlimited abonnementen.

Online communicatie

Al een aantal jaar bieden de aanbieders pakketten aan dat gebruikers onbeperkt kunnen bellen en vaak ook smssen. Dit is met name toegenomen zodra het gebruik van data ging overheersen. Mensen gebruikten steeds meer data om met elkaar te communiceren. De Wifi verbindingen waren essentieel, maar zonder deze mogelijkheid moeten telefoongebruikers terugvallen op hun data. Door de sociale media en meerdere communicatiemogelijkheden. Voor deze communicatie zijn gebruikers meer afhankelijk geworden van het internet. Daarom werd het aanbieden van onbeperkt bellen en smssen een logische stap voor de aanbieders om op te vallen bij de consument.

Alles up to date

Het internet is echter stevig gaan overheersen. De smartphone wordt voornamelijk gebruikt voor het internet. Dataverbinding is nodig voor meerdere doeleinden. Mensen zijn continue met elkaar in gesprek via diverse applicaties. Met name de jonge generatie is regelmatig te vinden op het internet en willen via diverse platformen hun status updaten. Dat wordt gedaan door het delen van filmpjes, foto’s en berichten. Deze berichten hebben de vorm van spraakberichten en getypte berichten. Om hier continue mee bezig zijn, hebben zij internet nodig. Daarom is het aanbod van onbeperkt data een uitkomst voor de huidige gebruikers.

Diverse samenstellingen

Unlimited abonnementen worden in meerdere samenstellingen aangeboden. Let daar wel goed op. Als je namelijk zoekt op unlimited abonnementen, dan vind je niet alleen maar de pakketten waarbij alle diensten onbeperkt zijn. Gecombineerde pakketten worden ook hieronder ingedeeld. Zo bestaan er pakketten met 120 belminuten, maar wel onbeperkt sms en zelfs onbeperkt data. De reden dat dergelijke abonnementen wel onder unlimited vallen, is dat er wel voor een of meer diensten onbeperkt gebruik geldt.

Uiteenlopende prijzen

Dat betekent ook dat er meerdere tarieven worden aangeboden. Denk dus niet bij een aantrekkelijk tarief dat alle diensten onbeperkt zijn. Meestal geldt voor een laag tarief dat maar een dienst unlimited is. Zoals bijvoorbeeld de samenstelling met een bepaald aantal belminuten en wel onbeperkt sms en data. Andere samenstellingen zijn ook mogelijk zoals een vastgestelde hoeveelheid data, maar wel onbeperkt bellen en sms. Kijk ook goed naar de contractduur van een abonnement. Zo is de prijs van een jaarabonnement hoger dan een abonnement van twee jaar. Dit klinkt redelijk logisch, maar is wel een aandachtspunt bij de selectie van een abonnement.

Gunstig voor iedereen

De toename in het aantal unlimited abonnement is zeker een aantrekkelijke ontwikkeling. Zeker wat betreft de hoeveelheid data. Eerder werden de jongeren benoemd, maar meerdere generaties gebruiken data om up to date en in contact te blijven. Werkzaamheden verlopen via de smartphone en onderlinge afspraken worden allemaal via communicatieapps gemaakt, waarvoor data beschikbaar moet zijn. De consument van tegenwoordig raakt steeds meer gerust om een hoeveelheid data, om daarmee in contact te blijven met de digitale sociale wereld of om gewoon voor de ontspanning te lezen of te gamen.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie