Home / Apple / Apple iPhone 5 update nodig om GPS functie te behouden

Apple iPhone 5 update nodig om GPS functie te behouden

Alle gebruikers van een iPhone 5 zijn verplicht om hun trouwe smartphone te update voor 3 november 2019. De update naar minimaal iOS 10.3.4 of hoger zal noodzakelijk zijn, want anders worden bepaalde functies uitgeschakeld. Het gaat daarbij om functies die op basis van datum- en/of locatiedata werken. Hierbij moet men onder andere denken aan webbrowsing en de app winkel geeft Apple aan.

Dat de update noodzakelijk is heeft alles te maken met de GPS kalender bug die in april dit jaar gedetecteerd werd op meerdere navigatie apparaten. GPS systemen tellen zelf al 19,7 jaar vooruit, waarna vervolgens de interne kalender een reset uitvoert. Systemen die niet eerder geüpdatet zijn kunnen daardoor het idee krijgen dat het nog 1999 is, maar we zijn inmiddels natuurlijk al heel wat jaren verder.

Afgelopen jaar werden door meerdere GPS software fabrikanten updates doorgevoerd om te voorkomen dat bugs het systeem konden treffen. Ondanks het feit dat de iPhone 5 al in 2012 op de markt gekomen is wordt deze al een langere tijd niet meer verkocht. Het vermoeden bestaat dan ook dat er niet veel iPhone 5 toestellen meer in omloop zijn. Het aandeel van iPhone 5, iPhone 5S of ouder was wereldwijd immers toen 37%. Anderzijds maakte per 2019 slechts nog maar 9% gebruik van het iOS 11 systeem of ouder.

Over Gerard

Zie ook

Refurbished iPhone zeer in trek onder de jongeren

De afgelopen maanden zijn er door grote Nederlandse leveranciers van refurbished producten meer dan 369.000 …

Geef een reactie