Refurbished iPhone zeer in trek onder de jongeren

De afgelopen maanden zijn er door grote Nederlandse leveranciers van refurbished producten meer dan 369.000 iPhones geleverd. Een bijzonder prestatie die naar buiten is gebracht op basis van cijfers van Renewd, Bigspark. Op dit moment bestaat hierdoor de Nederlandse markt van refurbished smartphones voor maar liefst 95% uit iPhones van het merk Apple!

Dat er zoveel refurbished iPhones gekocht worden is niet zo gek. Vooral jongeren hebben graag een iPhone, wat vooral met de populariteit van de toestellen te maken heeft. Om leningen bij abonnementen te voorkomen worden de smartphones echter steeds vaker rechtstreeks afgerekend. Een origineel nieuw toestel is daarbij al snel te duur, maar de refurbished iPhones zijn daardoor des te meer in trek onder de jongeren.

Veel verkoop met een hoge omzet!

De in totaal ruim 369.000 refurbished iPhones die verkocht werden zorgden voor een behoorlijke toename van de omzetten. Met de verkoop van onder andere de iPhone X refurbished was namelijk een totale omzet van maar liefst 103 miljoen euro gemoeid en dat is niet gek te herleiden. De gemiddelde verkoopprijs van een gereviseerde iPhone is namelijk gelijk aan een bedrag van 279 euro. Interessant is dat jongeren niet alleen snel kiezen voor refurbished smartphones, maar dat er ook veel gereviseerde laptops en ook tablets verkocht worden door de bedrijven. Bovenop de 369.000 iPhones gingen er namelijk maar liefst 64.000 refurbished laptops over de toonbanken. Daarnaast werden er ook nog eens 62.000 gereviseerde tablets door onder andere Forza Refurbished, Leapp en Renewd verkocht. Dit jaar is dan ook een flinke stijging van de omzet verwacht en met een verwachte omzet van 159 miljoen euro moet het bedrag van 2019 flink worden overstegen.

Beperkt aanbod refurbished artikelen

Vandaag de dag kunnen er bij verschillende grote bedrijven refurbished artikelen gekocht worden, maar heel vanzelfsprekend is het niet. Om een keurmerk te kunnen krijgen om de gereviseerde artikelen te mogen verkopen moet er namelijk door de verkoper aan heel wat eisen voldaan worden. Deze eisen gaan vooral om de testen die gedaan moeten worden, maar ook moet er worden gelet op de garantie die meegegeven wordt. Daardoor dus ook de gereviseerde iPhones, laptops en tablets aan de particuliere markt aanbieden wat dan ook dankbaar door veel jongeren gedaan wordt.

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie