Volop keuze uit smartphonehoesjes

Een hoesje is niet alleen voor bescherming, maar ook om een persoonlijke tint te geven aan de smartphone. Hoewel niet alle gebruikers liefhebbers zijn van het gebruik van een hoesje, willen ze wel graag het apparaat beschermen tegen schade. Daarom kiezen veel mensen toch voor een hoesje als ze een nieuwe smartphone als de iPhone XR aanschaffen.

Het is tenslotte een kostbaar bezit, maar wel heel gevoelig. Een verkeerde val op straat en de smartphone kan zo beschadigd zijn, dat deze niet meer te gebruiken is. Gelukkig bestaan er veel soorten hoesjes. In verschillende modellen, maar ook in verschillende kleuren en vormen. Ontwerpers zijn hier steeds creatiever in geworden, waardoor een iPhone XR hoesje eigenlijk een vanzelfsprekende accessoire is geworden bij een smartphone.

Voor volledige bescherming

Met de flipcase is de meeste variatie te vinden. Dat komt door het uitgebreide ontwerp. Het biedt volledige bescherming voor jouw iPhone XR. Voor-, achter- en zijkant zijn voorzien van een extra bescherming. Veel gebruikers kiezen ook voor zo’n iPhone XR hoesje, om er zeker van te zijn dat er geen krassen, barsten of andere beschadigingen op de smartphone komen. Dit model is voorzien van een klep aan de voorkant. Deze is meestal voorzien van een magneet of een clipje, om de klep vast te zetten. Het is dan makkelijker deze los te maken, als de smartphone gebruikt moet worden.

De flipcase is een praktischere uitvoering dan een pouch of etui. Een etui vorm biedt ook volledige bescherming aan de iPhone XR. Alleen wordt de gehele smartphone erin geschoven. Om de smartphone te gebruiken, moet je deze er dus ook weer uit schuiven. Dat is soms niet altijd even handig. Bij het bellen kan het dan langer duren, voor je kan opnemen. Dit XR hoesjes kopen kan een goede oplossing zijn, als je de smartphone niet heel vaak gebruikt.

Praktische beschermingshoesjes

Ben je iemand die eigenlijk regelmatig met de smartphone bezig is, dan is het prettiger een hoesje te gebruiken waarbij de voorkant altijd open is. Dat is het geval met een bumper of een backcover. De laatsten worden ook wel back cases, hard case of softcase genoemd. De laatste termen verwijzen naar het harde of zachte materiaal van het hoesje.

Een backcover biedt bescherming aan de zijkant en achterkant van de telefoon. Het maakt je telefoon minder kwetsbaar, maar de voorkant is nog steeds kwetsbaar voor krassen. Wel is de telefoon met een backcover en bumper beschermd tegen vallen. Helaas is dat niet altijd te voorkomen. Mocht de smartphone vallen, dan bieden deze hoesjes extra bescherming.

Wil je graag een bumper of backcover gebruiken, maar wil je ook de voorkant beschermen? Leg dan een screenprotector op je scherm. Dat is een beschermfolie die krassen en barsten kan tegengaan, mocht je telefoon per ongeluk uit je handen vallen.

Sporten met de smartphone

Steeds meer mensen nemen de smartphone ook mee als ze gaan sporten. Ze gebruiken de smartphone voor hun muziek, het maken van foto’s en toch het delen op social media. Tijdens het sporten heeft de smartphone misschien wel extra bescherming nodig. Hier zijn gelukkig genoeg middelen voor als een sport armband. Naast de smartphone biedt de armband ook ruimte voor het opbergen van een sleutel, of pasjes mocht je de deur uit gaan.

De ontwikkeling van hoesjes gaat zo’n beetje gelijk op met de ontwikkeling van de smartphone. Er is een goede markt voor. Smartphone gebruikers willen dat de smartphone zo lang mogelijk mee gaat, maar ook een persoonlijke tint geven aan het apparaat. Door het type hoesje te kiezen, zorg je ervoor dat jouw iPhone XR hoesje helemaal past bij jouw uitstraling.

Over Gerard

Zie ook

Refurbished iPhone zeer in trek onder de jongeren

De afgelopen maanden zijn er door grote Nederlandse leveranciers van refurbished producten meer dan 369.000 …

Geef een reactie