Windows Phone 7 niet dood na komst Windows Phone 8

25 november 2012

Windows Phone 7 niet dood na komst Windows Phone 8 Goed nieuws voor alle early adopters van het Windows Phone systeem. Iedereen die in het bezit is van een Nokia toestel die nog op Windows Phone 7 draait, hoeft zich de komende tijd geen zorgen te maken dat zijn of haar toestel niet meer ondersteund wordt. Er zijn namelijk foto’s uitgelekt van Windows Phone 7.8 – een update voor het Windows Phone 7 toestel waardoor het oude besturingssysteem veel extra functies krijgt.

Toen Windows Phone 8 aangekondigd werd, was het niet geheel duidelijk of Windows Phone 7 nog ondersteuning zou krijgen. Veel gebruikers van Windows Phone 7 voelden zich in de steek gelaten, omdat Microsoft aangaf dat toestellen die op WP7 draaien geen mogelijkheid kregen om het toestel naar WP8 up-te-daten.

Microsoft maakte dat deels goed door te beloven dat Windows Phone 7 niet “voor dood” verklaard zou worden. Veel critici gaven namelijk aan dat het besturingssysteem niet meer belangrijk zou zijn voor Microsoft. Maar als we de foto’s mogen geloven, komt er binnenkort een belangrijke update voor het WP7 systeem.

De foto’s tonen een schema van alle Windows 7 updates die gepland zijn. Zo zal er na de WP7.8 update, die nog uitgerold moet worden, ook nog andere updates uitgerold worden. Daarnaast meldt de Russische twitter pagina van Microsoft dat gebruikers van WP7 toestellen tot 2014 ondersteuning zullen krijgen voor het WP7 besturingssysteem.

Daarmee worden de foto’s die via Nokia zijn uitgelekt ook nog eens bevestigd. Naar verluid zullen verschillende functies van Windows Phone 8 met de nieuwe update voor Windows Phone 7 beschikbaar worden gesteld, zodat de WP7 toestellen niet al te veel achterlopen op de nieuwere varianten. In Nederland draait WP7 onder andere op de Nokia Lumia 800 en de HTC Titan.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie