T-Mobile neemt nog geen besluit over dual carrier 4G

25 februari 2013

Tijdens de 4G frequentieveiling van 2012 verwierf T-Mobile 15 vergunningen, waarvan de meeste in het bereik liggen van de 900 en 1.800 MHz band. Echter over de inzet van dit dual carrier 4G netwerk heeft het bedrijf nog geen beslissing genomen.

In augustus 2013 zal het bedrijf starten met het uitrollen van het 4G netwerk zodat tegen eind 2013 de eerste T-Mobile abonnementhouders gebruik kunnen maken van dit netwerk. Circa 60 procent van deze abonnementhouders maakt gebruik van een smartphone. Een aanzienlijk deel van deze smartphone eigenaren heeft een iPhone omdat het Apple assortiment een belangrijk onderdeel vormt van de verkoopstrategie van T-Mobile. In een nieuwsbericht van 21 januari publiceerde het bedrijf het bericht dat zij, voor deze grote groep iPhone gebruikers, het 4G netwerk beschikbaar zullen maken.

Om verbeteringen door te voeren op het huidige 3G netwerk is het bedrijf bezig met een omvangrijk netwerkprogramma “Samen meer bereiken”. Met dit programma wil T-Mobile de landelijke dekking en beschikbare capaciteit verbeteren door het upgraden van de netwerk infrastructuur.

Nog dit jaar wil het bedrijf het UMTS-900 netwerk uitrollen waardoor een betere binnen dekking wordt geboden. Hiernaast zal het bedrijf HSPA+ in de 2100 MHz band uitrollen waardoor dual carrier mogelijk wordt. Het bedrijf meldt echter uitdrukkelijk dat een dual carrier netwerk wordt ingevoerd als dit ook daadwerkelijk de mobiele ervaring van de abonnementhouders verbeterd. Zowel de KPN als Vodafone gaan in de loop van het jaar dual-carrier HSPA+ aan hun klanten aanbieden. Hierdoor kunnen de downloadsnelheden, door de bundeling van twee 5 MHz carriers, worden verdubbeld. Door deze marktontwikkeling lijkt het bijna logisch dat T-Mobile in de nabije toekomst ook een dual carrier netwerk zal aanbieden.

Meer informatie over 4G frequenties

Bron: T-Mobile, Telecompaper, Opta en Telegraaf

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie