Nog twee dagen tot de lancering van de Galaxy S4

12 maart 2012

Volgens alle verwachtingen zal Samsung komende donderdagavond, tijdens het “Unpack” media evenement in New York, haar nieuwe vlaggenschip de Galaxy S4 onthullen. Wanneer dit gebeurt zal Samsung niet alleen de nieuwe smartphone en software onthullen, maar ook haar visie hoe het bedrijf de onbetwiste leider in de smartphone markt zal worden.

In tegenstelling tot het “Unpack” evenement voor de Galaxy S3, dat in mei 2012 in Londen plaats vond, heeft Samsung bewust voor New York gekozen als een commerciële prikkel naar concurrent Apple. Omdat de Noord Amerikaanse markt de thuismarkt voor Apple is, organiseert Apple zijn “Unpack”-evenement bijna altijd op Amerikaanse bodem. Deze Noord Amerikaanse markt is voor Samsung van groot belang. Marktanalisten verwachten voor Samsung een brede ondersteuning, net zoals de lancering van vorige Galaxy S modellen, van Amerikaanse mobiele providers voor de distributie en verkoop van de Galaxy S4.

De laatste jaren is Samsung zeer succesvol geweest met het positioneren van zijn producten als een volwaardige concurrent van de iPhone, de iPad en de iPod producten van Apple. Hierdoor zijn de verwachtingen betreffende de Galaxy S4 natuurlijk wel hoog gespannen en zal Samsung werkelijk alles uit de kast moeten halen om aan deze verwachtingen te voldoen. Zo heeft Samsung wereldwijd in het vierde kwartaal van 2012 ongeveer 63,7 miljoen smartphones verkocht waardoor het bedrijf een marktaandeel heeft van 29 procent.

Tot op heden heeft het management van Samsung weinig losgelaten over de Galaxy S4 waardoor het bedrijf veel voeding geeft aan speculaties. Volgens verschillende geruchten van de afgelopen week zal de Galaxy S4 uitgerust zijn met een 1,7 GHz Octo-core processor (Exynos 5), een 5-inch 1080p Super AMOLED scherm en zal het Android 4.2 Jelly Bean besturingssysteem op het toestel geïnstalleerd zijn. Verder zal de smartphone mogelijk ook uitgerust zijn met een 13 megapixel camera en 2 GB aan RAM geheugen. Als knipoog naar Apple zal de Galaxy S4 geleverd worden in drie varianten: 16 GB, 32 GB en 64 GB opslaggeheugen.

Volgens een recentelijk rapport van de New York Times zal de Galaxy S4 ook uitgerust zijn met “Eye-Tracking”-software. Deze software zal, op basis van de oogbewegingen, automatisch door documenten en lijsten scrollen. Samsung heeft onlangs hiervoor de patenten “Eye Scroll” en “Eye Pause” wereldwijd vast laten leggen

Bron: New York Times, Fierce Wireless en Digitimes

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie