Tips voor mobiel internet gebruik in het buitenland

Klaar voor je vakantie? Vaak wil je nog bereikbaar blijven op je vakantie om via Whatapps of Facebook jaloersmakende foto’s van je zonvakantie te sturen naar je vrienden en familie. Alleen je zit er niet op te wachten om na je vakantie een flinke telefoonrekening te moeten betalen. Waarom zijn de data gebruik in het buitenland zo duur? Dat komt omdat je gebruikt maakt van Roaming. Da houdt in dat je mobiele netwerk van een andere provider gebruikt. In Nederland is dit namelijk gratis maar in het buitenland kost dit erg veel geld! Een aantal tips om je kosten te besparen.

Tip 1 Mobiel Internet: Neem een databundel voor het buitenland

Veel providers bieden een tijdelijke abonnement die speciaal zijn voor je vakantie. Kijk voor de mogelijkheden altijd even bij telefoonmetabonnement.

Tip 2: Stel een limiet in

Je kan een limiet instellen wat je dagelijks wil verbruiken aan data. Wanneer je hier bijna overheen gaat krijg je gelijk aan sms. Hiermee kun je voorkomen dat je snel over je data heen gaat. Zeker bij gebruik van Facebook en Instagram waarbij veel foto’s word geladen kan dit erg snel gaan. Belangrijk dus om even te controleren hoe jouw situatie eruit ziet. Dat voorkomt onaangename verrassingen.

Tip 3: Zet automatische updates uit

Bijna bij alle smartphones staat automatische updates aan. Elke keer als je app een update doorvoert zal dit ook gebeuren op je mobiel. Sommige updates zijn erg groot en neemt dus ook veel kosten mee als je in het buitenland bent. Zet daarom even tijdelijk je updates uit en zodra je weer terug in Nederland bent voer je deze updates weer uit. Vaak is er geen haast bij het updaten van je software.

Tip 4: Wifi-hotspots

Gebruik waar mogelijk (gratis) WiFi hotspots bijvoorbeeld in het hotel of op het terras. Je vindt ze razendsnel met de de Wi-Fi Finder. Het ligt eraan in welk land je zit maar in bijna alle Europese landen heb je wel in een grote stad diverse plekken waar je gratis Wifi kan krijgen.

Tip 5: mobiel internetbankieren altijd via 3G/4G

Wees verstandig, doe dit altijd via je eigen mobiele dataverbinding. Wat veel mensen niet weten is dat een eigenaar van een openbaar wifi-netwerk alle data kan opvangen die opgevraagd en verstuurd wordt. Geen probleem als dat goed versleuteld is. Om eventuele vervelende situaties te voorkomen gebruik liever je eigen netwerk.

Tip 6: Automatische download foto’s WhatsApp

WhatsApp is het meeste gebruikte app tijdens de vakantie. Versturen van teksten kost niet zoveel data. Maar wanneer er foto’s gestuurd word kost dit veel meer data. Een groot nadeel is dat Whatsapp deze haalt altijd de foto’s automatisch binnen. Schakel dit uit in je menu dat je alleen foto wil ontvangen wanneer je beschikt over Wifi.

Belangrijkste tip wat ik je nog kan meegeven! Ga genieten van je vakantie en gooi je mobiel in je kluis.

Over Gerard

Zie ook

Refurbished iPhone zeer in trek onder de jongeren

De afgelopen maanden zijn er door grote Nederlandse leveranciers van refurbished producten meer dan 369.000 …

Geef een reactie