Streamen op vakantie: de diensten op een rij

Streamen wil je ook op vakantie. Natuurlijk ga je er ook op uit om weer de natuur in te gaan. Om te wandelen, zwemmen, surfen en fietsen. Maar tussen de bedrijven door willen we ook onze rust pakken. Inmiddels hoort streamen daar ook bij. Video’s, muziek en podcasts luisteren en kijken waar we willen via onze mobiele telefoon, de tablet of de laptop. Veel zullen het voornemen hebben zo min mogelijk de schermen toe te laten, maar zo nu en dan is het ook leuk met het gezin een film of serie te kijken. De volgende platformen lenen zich prima voor een film- of serieavondje in de tent, caravan of andere vakantieplek.

1. Netflix

Deze streamingdienst is bij veel huishoudens bekend. Het is voor velen een ideaal platform waar series, documentaires en films te bekijken zijn. Voor een bedrag per maand heb je toegang tot dit platform. Deze is gewoon bereikbaar via internet, maar voor de tablet en smartphone is tevens een app beschikbaar. Via de app kan je op ieder moment streamen wat je wilt. Het is zelfs mogelijk om meerdere gebruikers op een abonnement toe te voegen. Op deze manier kunnen gezinsleden ook afzonderlijk van elkaar hun favoriete series kijken. Een heerlijke bezigheid als je de hele dag met vakantieactiviteiten achter de rug hebt.

2.Videoland

Het platform Videoland heeft aardig wat overeenkomsten met de Amerikaanse Netflix, maar is van Nederlandse bodem. Je vindt hier een ruim aanbod aan Nederlandse en buitenlandse televisieprogramma’s, series en films. Ook voor dit platform wordt een vast bedrag per maand gevraagd, om gebruik te maken van het aanbod. Eenmaal lid en je kan series van lang geleden terugkijken. Heb jij het afgelopen jaar geen tijd gehad om de uitzendingen van de Nederlandse televisieprogramma’s te kijken? Gelukkig worden veel programma’s snel op Videoland gezet, zodat Nederlandse kijkers ze kunnen zien, wanneer ze daar tijd voor hebben.

3. NPO Start

De NPO heeft een eigen platform, waarop veel uitzendingen van de publieke zender zijn te vinden. Waar Videoland de programma’s van de commerciële zenders beschikbaar stelt, biedt de NPO de programma’s en series aan die voornamelijk op de zenders van de NPO zijn uitgezonden. Wanneer je liefhebber bent van veel van deze programma’s dan kan je ze tijdens de vakantie weer bekijken. NPO biedt drie abonnementen: NPO Start, NPO Start met gratis account en NPO Start Plus. Iedereen kan NPO Start bekijken, alleen is het niet mogelijk dit te personaliseren en oude afleveringen en seizoenen terug te kijken. Dat kan wel met een NPO Start Plus abonnement. Het NPO Start met gratis account biedt mogelijkheden tot personaliseren met onder andere eigen favorieten, meerdere profielen en notificaties.

4. YouTube

Voor velen was YouTube lange tijd een kanaal waar ze korte filmpjes konden vinden, recente maar ook oudere beelden worden hier verzameld. Inmiddels is YouTube uitgebreid tot een professionele streamingdienst waarvoor ook een abonnement af te sluiten is. Dit abonnement biedt ook toegang tot films en series. Hier worden ook films aangeboden die minder populair waren. Denk aan televisiefilms of andere films die niet het grote publiek trokken. Een leuk streamingplatform voor vakantie, die je ook nog eens terug in de tijd kan brengen.

5. Spotify

Hier is weliswaar geen filmmateriaal te vinden, maar het is wel een veel gebruikte streamingsdienst geworden voor het afspelen van muziek en podcasts. Spotify is een ideale app om te gebruiken met de smartphone en aan te sluiten in de auto, in de caravan of in de tent. De podcasts zijn weer een nieuwe beleving voor het gezin om uitzendingen te beluisteren, wanneer daar een goede rustige gelegenheid voor is gevonden op de vakantie.

Internet en streamen heeft veel voor ons veranderd. Vroeger luisterden we de radio en keken we televisie. Nu kunnen we dat vanaf iedere plek doen, ook op vakantie. Onze smartphone en dataverbinding zorgen ervoor dat we altijd en waar we willen even een serie, film of muziek op kunnen zetten, waar we ons ook bevinden.

Over Gerard

Zie ook

Refurbished iPhone zeer in trek onder de jongeren

De afgelopen maanden zijn er door grote Nederlandse leveranciers van refurbished producten meer dan 369.000 …

Geef een reactie