29 april 2013 KPN en HI komen met buitenland dag- en maandbundels

29 april 2013

De KPN en dochter Hi gaan per 1 mei aanstaande voordeelbundels voor vakantiegangers en reizigers introduceren. Hiermee willen zij het gebruik van mobiel internet in het buitenland eenvoudiger, aantrekkelijker en vooral voordeliger maken. Naast de standaard bundels, die voor een hele maand geldig zijn, zullen de KPN en Hi ook dagbundels introduceren. Deze dagbundels zijn vooral bedoeld voor mensen die een weekend, mid-weekje of gewoon een dagje buitenland pakken.

Nieuw is dat de KPN en Hi ook voordeelbundels voor gebruik buiten de EU aanbieden die qua prijs zeer aantrekkelijk zijn in vergelijking met het standaard tarief zonder bundel. Om klanten meer inzicht en grip te bieden op het verbruik, zijn de automatische meldingen met verbruiksinformatie verbeterd. Hiermee hopen beide bedrijven de angstdrempel, voor hoog oplopende kosten voor gebruik van mobiel internet in het buitenland, weg te nemen.

Vanaf 1 mei aanstaande kunnen de KPN- en Hi-klanten kiezen uit dag- of maandbundels voor gebruik binnen of buiten de EU. Een internet dagbundel van 15 MB zal € 2,50 gaan kosten en biedt voldoende capaciteit om de gehele dag met het thuisfront te kunnen WhatsAppen. Echter na het bereiken van de 15 MB, wat met de vernieuwde automatische meldingen wordt aangegeven, zal het reguliere buitenlandtarief gaan gelden. Pas de volgende dag kan men een nieuwe dagbundel aanschaffen.

Voor € 10,00 kunnen klanten ook een 100 MB Internet Maandbundel (Kalendermaand) voor de EU-landen aanschaffen. In tegenstelling tot de dagbundel kunnen klanten, na het bereiken van de 100 MB, gelijk een nieuwe maandbundel afsluiten.

Voor beide bundels geldt dat klanten een automatisch SMS bericht ontvangen zodra zij 80 procent en 100 procent van de bundel hebben verbruikt. Hiermee hopen beide bedrijven da klanten afdoende te waarschuwen zodat er voorkomen kan worden dat er ongemerkt extra kosten worden gemaakt.

Naast deze twee bundels introduceren KP en Hi ook de wereldbundels waarmee klanten ook buiten de voordeliger gebruik kunnen maken van het mobiele internet. Ook de wereldbundels zijn in de vorm van een dag- en maandbundel beschikbaar. Voor € 5,00 kan men een internet dagbundel van 4 MB aanschaffen en voor € 30,00 kan men een internet maandbundel van 25 MB aanschaffen. Bij de wereldbundels hanteren beide bedrijven uit voorzorg een kostenstop als de teller op € 60,50 staat.

Bron: KPN, Hi en Telecompaper

Over Gerard

Zie ook

23 juli 2013 KPN lanceert het werkelijke 4G LTE-advanced binnen 7 jaar

23 juli 2013 Via de verschillende media worden we uitgebreid bestookt met marketing uitingen waarbij …

Geef een reactie