Onbeperkt bellen met sim-only

De laatste tijd staan de abonnementen met onbeperkt bellen sterk onder druk. Vooral omdat T-mobile vorige maand zijn prijzen voor deze abonnementen aanzienlijk heeft verlaagd, is de reactie van de concurrenten niet uitgebleven. Zo kan men bijvoorbeeld bij de sim-only provider Simpel al een abonnement met onbeperkt bellen en 1GB mobiel internet al afsluiten voor 10 Euro per maand. Ook bij de andere sim-only providers kan men voor minder dan 15 Euro al voor een vergelijkbaar abonnement terecht. Staan we aan de vooravond van een prijzenoorlog, of hebben we slechts te maken met een kortdurende trend?

Basis abonnementen

Als we kijken naar de sim-only abonnementen met 1GB data en onbeperkt bellen blijkt dat de drie grote providers nog redelijk prijzig zijn. Bij de KPN kan men een dergelijk sim-only abonnement afsluiten voor 25 Euro per maand terwijl een vergelijkbaar abonnement bij T-mobile 20 Euro per maand kost. Vodafone tracht zich van de andere twee grote concurrenten te onderscheiden door een sim-only abonnement met 1.5GB data en onbeperkt bellen aan te bieden voor 18 Euro per maand.

Top abonnementen

Bij de top abonnementen, die beginnen bij minimaal 10GB data en onbeperkt bellen liggen de verhoudingen duidelijk verder uit elkaar. Nog steeds blijft het KPN abonnement met 10GB en onbeperkt bellen het meest kostbare abonnement. De vergelijkbare abonnement van T-mobile en Youfone liggen met respectievelijk 29 Euro en 26 Euro per maand aanzienlijk lager in de aanschaf. Ook hier heeft Vodafone een afwijkende marketingstrategie door een sim-only abonnement met 12GB data en onbeperkt bellen aan te bieden voor 27 Euro per maand. Een andere interessante aanbieder in deze markt is Tele2 die een sim-only abonnement met 24GB data en onbeperkt bellen voor 3 Euro per maand in de aanbieding heeft.

Werkelijk onbeperkt bellen?

Het mag duidelijk zijn dat in de markt voor sim-only abonnementen met onbeperkt bellen een kleine prijzenoorlog woedt. Echter zit er natuurlijk wel een addertje onder het gras. Alle providers bieden deze abonnementen aan op basis van een fair-use policy. Op basis van deze voorwaarden kunnen providers namelijk bepalen wat onder ‘onbeperkt bellen’ wordt verstaan. Een aangezien elke provider zijn eigen typische voorwaarden hanteert, loopt de definitie van ‘onbeperkt bellen’ ook sterk uiteen. Elke provider biedt in de abonnementen met ‘onbeperkt bellen’ een bepaald aantal belminuten aan dat volgens deze provider ruim voldoende moet zijn bij normaal gebruik. Bij de ene provider ligt de grens al bij 1.000 belminuten terwijl bij de andere provider de grens bij 12.000 belminuten ligt. Om deze reden is het dan ook van groot belang dat men bij het afsluiten van een dergelijk abonnement de voorwaarden van de betreffende provider goed doorneemt.

Over Gerard

Zie ook

Belangrijkste features van Samsung Galaxy S21

Samsung heeft aangekondigd dat er een nieuwe serie toestellen wordt ontwikkeld. Het gaat om de …

Geef een reactie