Welke tablet PC past het beste bij jou?

Doordat de smartphone de mobiele wereld domineert staat de verkoop van de tablet pc onder druk. Maar nog steeds zijn er genoeg redenen waarom men een tablet pc zal aanschaffen. Zo biedt een tablet pc veel voordelen als het gaat om het invullen van de vrije uurtjes of om tv te kijken terwijl je moet wachten op jouw vlucht naar Madrid. Vaak zal een laptop pc in deze gevallen te ingewikkeld in gebruik zijn en een smartphone te klein om de multimedia goed weer te geven. Maar het kan ook zijn dat je gewoon een eenvoudig apparaat zoekt dat snel opstart en eenvoudig te bedienen is. En geef toe; Als je de tablet voorziet van een mooie tablethoes, dan heb je toch wel iets robuust in handen waarmee multimedia vol belevenis wordt weergegeven. Welke reden dan ook, een tablet pc kan veel voordelen bieden.

Een convertible of een Stand-alone tablet pc?

Bij de aanschaf van een tablet pc heb je eigenlijk de keuze uit twee mogelijkheden. Ga je voor een standaard tablet pc of kies je juist voor een convertible tablet pc. De stand-alone tablet pc kan je dan eigenlijk beschouwen als een oversized smartphone inclusief het touchscreen en het kleine aantal knoppen aan de zijkant van het apparaat. Met de convertible heb je eigenlijk de beschikking over twee apparaten. Natuurlijk kan je de convertible gewoon als tablet pc gebruiken. Maar als je hem in het bijbehorende frame plaats dan heb je te maken met een flexibele laptop pc.

Welk formaat scherm?

De grootte van het tablet scherm varieert van 6 inch (15 cm) bij de low-end tablets tot 18.4 inch (47 cm) bij de high-end modellen. Echter het grootste deel van de tablet pc’s vallen in het segment van 7 tot 10 inch. Dus als je op zoek bent naar een tablet pc die je gemakkelijk kunt meenemen dan kies je natuurlijk voor een 7 inch formaat. Ben je echter op zoek naar een tablet pc die een goede balans biedt tussen hanteerbaarheid en productiviteit, dan is een tablet pc met een 10 inch scherm een goede keuze. De tablet pc’s met een groter scherm moet je dan weer zien als een vervanging voor de laptop pc. De convertible tablet pc’s hebben meestal een scherm dat tussen de 11 en 13 inch ligt en zijn daarom uitermate geschikt als vervanging voor de laptop pc.

Welk besturingssysteem?

Eigenlijk zijn er drie besturingssystemen in de markt beschikbaar. Natuurlijk is het merendeel van de tablets met het Android besturingssysteem ingericht. Met deze systemen kan je beschikken over een enorme keuze aan software applicaties en hardware componenten. Een ander voordeel van Android is dat het volledig geïntegreerd is met de verschillende Google applicaties. De tweede mogelijkheid zijn de tablets die ingericht zijn met het iOS besturingssysteem van Apple. In tegenstelling tot Android is het iOS besturingssysteem een gesloten systeem dat weinig vrijheid aan de gebruiker biedt. Natuurlijk is er een ruime keuze aan software applicaties maar is de keuze voor aanvullende hardware componenten enigszins beperkt. De laatste mogelijkheid zijn natuurlijk de tablets met het Windows besturingssysteem. Een nadeel hiervan is dat men enigszins beperkt is als het gaat om software applicaties. Een groot voordeel is weer dat je een enorme keuze hebt als het gaat om aanvullende hardware componenten.

Wanneer maak je gebruik van de tablet pc?

Je kan volstaan met een eenvoudige tablet pc als je deze aanschaft voor het gebruik in huiselijke kringen. Je hebt jouw eigen draadloze netwerk waardoor jouw tablet pc gewoon doet waarvoor je hem hebt aangeschaft. Als je een tablet pc aanschaft voor professionele doeleinden dan heb je toch wel minstens een tablet pc met een 10 inch scherm nodig. Wat de hardware configuratie van de tablet pc betreft moet je in dit geval vooral rekening houden met de bedrijfsapplicaties. Deze bepalen namelijk de minimale systeem configuratie waar je over dient te beschikken. Bij de aanschaf van een tablet pc voor gaming doeleinden moet je vooral kijken naar de prestaties van de tablet pc. De belangrijkste componenten zijn de processor (Quad-core of Octo-core), intern geheugen (Minimaal 2GB), de kwaliteit van het scherm (Hoge resolutie) en de videoprestaties (3D?).

Hoe maak ik de juiste keuze?

Het is natuurlijk van groot belang dat je eerst de reden voor de aanschaf van een tablet pc vaststelt. Op basis van deze reden kan je al een minimale configuratie voor de door jou gewenste tablet pc samenstellen. Op internet zijn werkelijk duizenden sites te vinden die informatie over tablet pc’s bieden. Ook zijn er talloze gebruikersgroepen waarbij de prestaties van de verschillende tablet pc’s uitvoerig worden besproken en vergeleken. Op deze manier kan je een top 5 van de gewenste tablet pc’s maken waaruit je een definitieve keuze gaat maken. In veel gevallen is een uitje naar een elektronicawinkel aan te bevelen. Als je eenmaal de tablet pc’s van jouw keuzelijstje in de hand hebt gehad kan je een goed beeld vormen van de mogelijkheden. Koop niet direct de tablet pc als je in de winkel bent, maar slaap er nog een nachtje over!

Over Gerard

Zie ook

Het verschil tussen iPhone 11 Pro en 11 Pro Max

Het verschil tussen iPhone 11 Pro en 11 Pro Max

Sta je op het punt om een nieuwe iPhone te kopen maar ben je nog …

Geef een reactie