De strijd tussen Apple en Samsung

Consumenten strijden al langere tijd over wie betere telefoons produceert: Apple of Samsung. Na veel jaren hebben de twee grootste smartphonefabrikanten weer een telefoon op de markt gebracht die te vergelijken zijn: Samsung Galaxy S7 en de Apple iPhone 7.

Revolutionaire schermen

Als je kijkt naar het scherm van de Samsung Galaxy S7 zie je meteen het grootste verschil in design tussen de twee telefoons, het scherm loopt namelijk rond af. Door dit aflopende scherm krijg je een unieke kijkervaring, zijn de knoppen altijd te bedienen vanaf de zijkant en zijn notificaties perfect in beeld. Samsung onderscheid zich altijd omdat hun schermen water en stof afstotend zijn en bij de S7 hebben zij nog beter hun best gedaan om dit te verwezenlijken.

Apple iPhone 7 maakt nog steeds gebruik van hun beste technologie, de Retina HD, waarbij de iconen van het scherm lijken te komen. Maar in tegenstelling tot de iPhone 6 hebben zij nu hun best gedaan om het scherm water- en stof afstotend te maken.

Foto’s maken met je smartphone

Misschien wel een van de belangrijkste functies van je smartphone is de camera. Apple heeft zich altijd onderscheiden, omdat zij de beste camera’s in hun telefoons hadden. Nu nog steeds. Voor de iPhone 7 hebben ze een dubbele beeldsensor gebruikt, de ene voor breedbeeld en de andere voor telefotografie. Tevens heeft de camera een diafragma van f/1.8 en 12MP, 2x optische zoom en 10x software zoom. De nieuwe flits technologie maakt gebruik van LED verlichting. De camera van de iPhone 7 is snel in te schakelen en kan snel foto’s maken. Ook de video’s die de iPhone maakt zijn van schitterende kwaliteit, hij filmt namelijk in 4K.

De camera van de S7 heeft ook 12MP en een diafragma van f/1.7. Ze hebben met deze camera een waardige tegenstander gemaakt voor Apple. Hoewel MP niet alles zegt is het wel belangrijk. De camera is snel in te schakelen, omdat deze eigenlijk altijd op standby – modus staat. Samsung belooft een goede kwaliteit foto’s bij weinig licht.

Onder het scherm

Beide telefoons zijn ontzettend snel door het gebruik van een snellere processor. Zowel Apple als Samsung beloven een verbetering op hun voorgangers. Apple heeft het snelste werkgeheugen tot nu toe in een telefoon met wel 3GB RAM. Ook hebben beide batterijen een verbetering ondergaan, want ze gaan beide erg lang mee, je zult hier niet door worden teleurgesteld.

Wie is de winnaar

Ondanks al deze technische vergelijkingen is het vooral een persoonlijke keuze. Het besturingssysteem is namelijk datgene dat de telefoons echt verschillend maakt. De Samsung maakt gebruik van Android en Apple van hun eigen iOS. Op papier kunnen ze goed tegen elkaar op en er is geen overduidelijke winnaar. De strijd is dus nog niet gestreden.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie