Zo werkt anoniem bellen op je smartphone

Je kunt met je mobiele telefoon anoniem bellen. Wil je weten wat dit is en hoe je instelt dat je zonder nummerherkenning belt? Simyo legt het uit.

Wat is dat eigenlijk, anoniem bellen?

Als je anoniem belt, bel je zonder nummerherkenning. Degene die je belt, ziet dan niet door welk telefoonnummer hij gebeld wordt. Er staat dan op zijn smartphonescherm ‘onbekend nummer’ of ‘privé-nummer’.

Met je mobiele telefoon schakel je de nummerherkenning op twee manieren uit. De eerste manier is door middel van een code die je voor je telefoonnummer intoetst. Hiermee bel je voor één keertje anoniem. Je kunt ook altijd anoniem bellen. Dit stel je in het instellingenmenu van je telefoon in.

Eenmalig anoniem bellen: zo doe je dat

Om eenmalig anoniem te bellen, hoef je niet de instellingen van je telefoon aan te passen. Je gebruikt hiervoor een code. Eenmalig anoniem bellen werkt als volgt:

  • Open de belfunctie op je mobiele telefoon of smartphone;
  • Ga naar het venster waarin je het telefoonnummer invoert dat je wil bellen;
  • Toets eerst ‘#31#’ in;
  • Toets daarna het telefoonnummer in dat je wil bellen;
  • Je belt nu eenmalig anoniem.

En hoe zit het dan met altijd anoniem bellen?

In het instellingenmenu van je smartphone kun je instellen dat je altijd zonder nummerherkenning belt. Dit kan op zowel een Android-telefoon, iPhone als Windows Phone. Wil je weten hoe je dit doet? Op het Simyo Blog staat per besturingsssyteem precies hoe je dit instelt. Daar lees je ook dat Windows Phone een handig extraatje biedt.

Anoniem bellen: het heeft voor- én nadelen

Door anoniem te bellen komt niet iedereen je telefoonnummer te weten. Dit is zeker handig als je als hulpverlener via je privé-nummer weleens met cliënten belt. Je nummer blijft dan geheim. Er zijn echter ook nadelen. Zo weet iemand bij een gemiste oproep niet dat jij degene was die belde. Ook zijn er veel mensen die uit principe de telefoon niet opnemen als ze zien dat het nummer onbekend is.

Instelingen anoniem bellen per smartphoneOver Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie