Winnaars en verliezers op de telecombeurs in Barcelona

Alle ogen van de rasechte telecomliefhebbers waren dit jaar weer gericht op Barcelona. Daar vindt het jaarlijkse Mobile World Congress plaats. De bekendste merken, de nieuwste modellen. Hier moet je dus zijn als je de ontwikkelingen op de voet wilt volgen. Zoveel volgers, zoveel meningen, maar duidelijk is wel al dat Samsung zich niet van zijn beste kant kon laten zien en Sony de wind juist mee lijkt te hebben.

Samsung stelt revanche uit

Wat kan je zeggen van Samsung? Ze hebben een miserabel jaar achter de rug met hun Galaxy Note 7, die het flink liet afweten en voor veel consternatie zorgde in de telecombranche. Het grote publiek vraagt zich dan ook sceptisch af hoe de Zuid-Koreaanse fabrikant zich denkt te gaan revancheren. In Barcelona presenteerde het de Galaxy Tab S3 en de Samsung Exynos 9 Processor. Maar nog niet de Galaxy S8, die wordt eind maart verwacht.

Nieuwe producten

Op de Catalaanse beurs presenteerde Huawei dit jaar de P10, die over een nieuw design beschikt met opvallende kleuren. Het is een smartphone waarmee je dankzij de geavanceerde Leica lenzen messcherpe foto’s kunt maken met een out-of-focus achtergrond. Met de Moto G5 en Moto G5 Plus liet Motorola dit jaar ook van zich horen. Dit zijn relatief kleine en niet al te dure toestellen, die je makkelijk in je broekzak kan bewaren. Ze hebben een fraaie metalen behuizing. Hoewel ze stevig aanvoelen, liggen ze makkelijk in de hand. Qua ontwerp vertonen de Moto G5-smartphones weinig verschil.

Fysiek toetsenbord

De Canadese fabrikant BlackBerry is ondertussen bezig met een comeback. Samen met het Chinese TCL presenteerde het zijn langverwachte toestel op het Mobile World Congress. De BlackBerry KEYone, die lange tijd schuilging onder de codenaam ‘Mercury’, is de enige smartphone met een fysiek toetsenbord. Het is dan ook geen koploper op het gebied van moderne telefonie. Voordeel is wel dat de prijs alleszins meevalt. Of dit genoeg is, valt nog te bezien.

Nokia uit Finland

Of Nokia nou een wederopstanding beleeft, is ook niet zeker. Veel oude fans zijn gecharmeerd van de nieuwe 3310-versie, maar dit komt vooral voort uit historische overwegingen. Ooit (in de vorige eeuw) vlogen deze toestellen als warme broodjes over de toonbank en nu probeert het Finse HMD Global deze legendarische merknaam weer in de spotlights te plaatsen.

Terechte bekroning

Samsung moet dus nog even wachten voordat het weer hoge ogen kan gooien, terwijl BlackBerry en Nokia zich terug proberen te vechten op de markt. Hierdoor zijn alle schijnwerpers gericht op de grote winnaar van dit jaar en dat is Sony. Het presenteerde de Xperia XZ Premium en deze werd gelijk bekroond met de GSMA-award voor de ‘beste nieuwe smartphone tijdens MWC 2017’. Dit elegante toestel biedt een 5,5 inch HDR display en een camera waarmee je slow-motion filmpjes kunt maken met maar liefst 960 frames per seconde. Met de kenmerkende uitstraling en talloze gadgets stelt de Japanse elektronicafabrikant niet teleur.

Bron: BelkostenWijzer.nl

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie