T-Mobile verwerft meeste vergunningen in 1800 band om in 2013 snel mobiel internet (4G) aan te bieden

14 december 2012

T-Mobile Netherlands heeft met succes deelgenomen aan de frequentie-veiling. Met maar liefst 15 nieuwe vergunningen, in verschillende frequentiebanden, heeft T‑Mobile een ideale combinatie verworven om in 2013 het snellere 4G internet te lanceren en tegelijkertijd het bereik en kwaliteit van alle diensten binnen- als buitenhuis te optimaliseren. Met het grootste pakket in de 900- en 1800-banden is T‑Mobile in staat om snel mobiel internet, met hoge kwaliteit, voor iedereen toegankelijk te maken. De verworven vergunningen in de 1800 band zijn optimaal afgestemd om de vele klanten met een high-end smartphone, zoals de iPhone 5, snel van een maximale 4G-snelheid te voorzien.

In totaal heeft T-Mobile 15 vergunningen verworven waarvan drie binnen de 900-band, zes in 1800-band en vijf in de 2600-band. T-Mobile bezit al een netwerk gebaseerd op de 1800 frequentieband, zodat de zes 1800 vergunningen snel ingezet kunnen worden om ook 4G internet aan te bieden. De vijf vergunningen in de 2600-band zijn een concrete investering in de toekomst gezien de explosieve groei van dataverkeer die naar verwachting de komende jaren zal aanhouden.

Thomas Berlemann, Algemeen Directeur T-Mobile Netherlands: “We zijn zeer tevreden met dit uitstekende veilingresultaat. We hebben de ideale combinatie van frequenties bemachtigd die onze toonaangevende positie in mobiel internet nog sterker maakt. Naast de uitrol van 4G internet zijn we in staat onze huidige dienstverlening nog verder te optimaliseren, zoals de dekking binnenshuis en in afgelegen gebieden van Nederland. De uitkomst van deze frequentieveiling zorgt ervoor dat T-Mobile haar marktpositie nog verder verstevigt en onze bijna 5 miljoen klanten ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een optimaal en onbezorgd gebruik van onze producten en diensten.”

Meer informatie over 4G in Nederland

Over Gerard

Zie ook

13 mei 2013 T-Mobile onthuld de prijzen van de nieuwe abonnementen

13 mei 2013 Sinds vandaag biedt T-Mobile nieuwe abonnementen aan waarbij de klant de mogelijkheid …

Geef een reactie