27 juni 2013 Vodafone maakt alle

27 juni 2013

Zoals we als eerder in een nieuwsbericht hadden gemeld, is Vodafone druk bezig met het testen en uitrollen van het 4G netwerk. Nieuw is echter dat de marketing afdeling van Vodafone druk bezig is met een nieuwe 4G campagne. Via de Vodafone website wordt namelijk gemeld dat alle Red abonnementen nu ook werkelijk en kosteloos “4G Ready” zijn. Met deze red abonnementen krijgen alle Red abonnementhouders van Vodafone toegang tot het snelle 4G netwerk terwijl de abonnementsprijzen ongewijzigd blijven.

Eerder waren al het Red Super en Red Business geschikt voor het 4G netwerk, nu zijn bieden alle abonnementen binnen het Red assortiment toegang tot de vierde generatie van het mobiele netwerk. De Vodafone klanten die al een Red abonnement hebben, kunnen vanaf het moment dat het bedrijf zijn 4G netwerk lanceert gebruik maken van het super snelle 4G internet.

Ook de standaard Red en Red Essentials abonnementen zijn “4G Ready” zonder dat er bijkomende kosten in rekening worden gebracht. Zodra het Vodafone 4G netwerk beschikbaar komst, zal de internetsnelheid voor deze klanten automatisch worden verhoogd. Het is helaas nog niet duidelijk welke internetsnelheid de vier Vodafone bundels meekrijgen. Vermoedelijk zal het bedrijf de oudere abonnementen, die voor het “Red” tijdperk zijn afgesloten, niet de beschikking geven over het snelle 4G netwerk.

Het 4G netwerk van Vodafone wordt uitgerold op de 800 Mhz frequentie die goede dekking geeft binnenshuis en op afgelegen locaties. Een nadeel van deze frequentie is echter dat de iPhone 5 niet wordt ondersteund. Alleen op drukke locaties zal Vodafone ook gebruik maken van het 1.800 Mhz frequentie waarmee de iPhone 5 wel toegang heeft tot het 4G netwerk van Vodafone. Het is helaas nog niet duidelijk waar deze “drukke” locaties zich bevinden.

Het bedrijf verwacht dat het snelle 4G netwerk deze zomer “live” gaat. Concurrent KPN maakte vandaag bekend dat het 4G netwerk nu beschikbaar is voor 50 procent van hun klanten. De KPN maakt hierbij ook gebruik van dezelfde strategie als Vodafone waarbij op drukke locaties de 1.800 Mhz frequentie wordt bijgeschakeld. Eerder vandaag lanceerde de KPN het 4G netwerk in de regio Utrecht. T-Mobile heeft een andere strategie en rolt het 4G netwerk alleen op de 1.800 Mhz frequentie uit.

Meer info over 4G in Nederland

Bron: Vodafone, Telecompaper, Belkostenwijzer en ACM (Opta)

Over Gerard

Zie ook

10 juli 2013 Scoor elk jaar de nieuwste smartphone bij Vodafone!

10 juli 2013 Heb je een tweejarig zakelijk of particulier “Red” abonnement met daarbij de …

Geef een reactie