26 juni 2013 De Europese telecombedrijven zijn rijp voor een overnamegolf

“De Europese telecom sector is helemaal rijp voor een geheel nieuwe overnamegolf”, dit zegt financieel bestuurder Eric Hageman van KPN in de donderdageditie van het gesprek met Het Financiële Dagblad. KPN is al een zeer lange tijd handelspartner met het Spaanse Telefonica in Duitsland. Vorig jaar was er veel last van financiële onrust op de markten, waardoor er op het laatste moment een grote transactie tussen deze telecom bedrijven misliep.

Hageman wijst op de extra waarde die hierdoor gecreëerd kan worden, zeker om dat vele telefoonbedrijven in Europa de aandelenkoersen flink hebben zien dalen door een sterke druk op de inkomsten. Volgens Hageman is het meer logisch dan ooit tevoren, dat er nu een consolidatiegolf aankomt. “Het was niet nodig geweest, wij waren met zijn allen heel succesvol dankzij de vele stijgende inkomsten en de vele dalende uitgaven.”

Volgens Hageman is er momenteel geen enkel gesprek tussen KPN en Telefonica, maar volgens hem is het nog wel ‘evident’ om de krachtenbundeling die hieruit getrokken wordt, nog steeds voor hele grote voordelen voor beide bedrijven kan zorgen. ‘zo hoeft er bijvoorbeeld met een 4G-netwerk maar één kabel aangelegd te worden in plaats van de twee kabels die anders nodig waren geweest.” Aldus Hageman. Als de twee partijen hun krachten gaan bundelen, kan dat een bedrag van 2 miljard euro opleveren. Als zij volledig samen zullen gaan kan dit bedrag nog wel verdubbelen. “Wij hebben naar aandeelhouders toe verplicht om hier serieus naar te gaan kijken”, aldus Hageman.

Bron: Financiële Dagblad, Nieuws.nl, De Telegraaf en Beurs.nl

Over Gerard

Geef een reactie