26 juni 2013 Het professionele sociale netwerk Yammer leeft weer!

Sinds Microsoft het professionele sociale netwerk Yammer heeft overgenomen, heeft dit sociale netwerk aanzienlijk aan populariteit gewonnen. De afgelopen tijd heeft Yammer  een substantiële groei gerealiseerd van het aantal nieuwe gebruikers en betalende klanten. “Een uitgebreide marketing campagne, veel voordelen en nieuwe werkzaamheden hebben deze naam weer doen prijzen”, meldt Microsoft in een mediabericht.

In twaalf maanden tijd kon Yammer het aantal geregistreerde gebruikers met 55 procent zien stijgen. Dit zorgde er ook nog eens voor dat er een jaarlijkse toename kwam van het aantal betalende klanten met ruim 200 procent. Buiten deze mooie stijgingen om, werden de gebruikers van Yammer ook nog een stuk actiever, op jaarbasis is de activiteit zelfs verdubbeld. Ook het aantal partners dat in Yammer’s App Directory voorkwam is bijna verdubbeld sinds de nieuwe lancering in 2012. Het aantal ontwikkelaars dat nieuwe apps ontwikkelde steeg ook nog eens met een 70 procent. Al met al een geweldige prestatie voor een bedrijf dat amper 12 maanden geleden bijna failliet was.

Verder liet Microsoft weten dat zij een aantal updates voor Yammer uit gaan rollen. Het zal hierbij gaan om de nieuwe Yammer newsfeed voor Sharepoint Online en Office 365 waardoor Yammer een stuk beter zal kunnen integreren met het office 365 progamma. Naast deze nieuwe updates zal er ook een hele nieuwe Yammer-applicatie in de Office store verschijnen, deze zal eind juni ongeveer verkrijg baar moeten zijn voor de gebruikers.

Bron: Yammer, Microsoft en de Automatiserings Gids

Over Gerard

Geef een reactie