28 juni 2013 Het KPN 4G-netwerk is nu ook in de regio Utrecht beschikbaar

Afgelopen donderdag heeft de KPN haar 4G netwerk in de regio Utrecht geactiveerd waardoor nu de gehele randstad gebruik kan maken van dit snelle mobiele netwerk. De KPN heeft grote belangen in het uitrollen van het 4G netwerk omdat het daarmee een aanzienlijke voorsprong heeft op haar concurrenten.

In februari 2013 was KPN al begonnen met de uitrol van het 4G-netwerk in de regio Amsterdam gevolgd door de regio’s  Den Haag en Rotterdam. Met het uitrollen van het 4G netwerk in de regio Utrecht, kunnen de meeste KPN klanten in de Randstad gebruik maken van dit netwerk. Op dit moment heeft de KPN nog wel te maken met “Gaten” in het 4G netwerk in de randstad, niet overal in het groene hart is het 4G netwerk optimaal bereikbaar, maar de KPN verwacht deze onvolkomenheden op korte termijn op te lossen.

Volgens de KPN kan nu 50 procent van de Nederlandse bevolking gebruik maken van het 4G netwerk van de KPN. Het bedrijf liet weten dat de uitrol van het 4G netwerk versneld zal gaan plaatsvinden. Na enkele opstart problemen, tijdens de initiële uitrol in de regio Amsterdam, heeft het bedrijf de 4G technologie behoorlijk onder controle zodat er in de toekomst weinig problemen meer worden verwacht. De volgende stap in het uitrollen van het 4G netwerk zijn de regio’s Leeuwarden, Groningen, Eindhoven en Maastricht. Het doel van de KPN is om tegen eind 2013 een landelijke dekking van 80 procent te bereiken en in het eerste kwartaal van 2014 een volledige landelijke dekking te bereiken.

De KPN maakt gebruik van een combinatie van 800MHz-, 1800MHz- en 2600MHz-spectrum voor haar 4G-diensten.  Dit zal betekenen dat de operator een grotere zekerheid kan geven van de hoge kwaliteiten van de 4G-diensten aan alle particuliere en zakelijke klanten. De capaciteiten van het 800MHz-spectrum moet door het hele land een aanzienlijke snelheid verzekeren van het 4G-netwerk, terwijl het 1800MHz- en het 2600MHz-spectrum zorgen dat er geen capaciteitsproblemen in druk bevolkte gebieden optreden.

Meer info over 4G in Nederland

Bron: KPN, Nutech, TelecomPaper en De Telegraaf

Over Gerard

Geef een reactie