Wat te verwachten van mobiele telefonie in 2017

Het nieuwe jaar is aangebroken, tijd voor verandering, goede voornemens en vooruitgang. Maar één ding zal hetzelfde blijven in 2017, iedereen heeft een mobiele telefoon. Maar wat biedt het nieuwe jaar voor mobiele telefonie? 2017 belooft een interessant jaar te worden voor de smartphones, namelijk snellere processoren, politieke inmenging en nog veel meer.

Al tien jaar de iPhone

In 2017 is het tien jaar geleden dat Steve Jobs de innovatie op mobieletelefoon-gebied bracht, de iPhone. Het werd al snel een hebbedingetje en sindsdien hebben zij ontzettend veel smartphones verkocht. Omdat de iPhone tien jaar bestaat zijn er grote verwachtingen voor het nieuwe jaar.

Het uiterlijk van de smartphone

In het technische aspect werden de smartphones vooral sneller, maar waar het in 2016 echt om draaide was het design. Vele merken deden in 2016 geen revolutionaire veranderingen. Daarom is de verwachting voor 2017 dat de fabrikanten de consumenten zullen verrassen met nieuwe en innovatieve designs van hun smartphones. Denk bijvoorbeeld aan een bezelloos ontwerp of misschien wel een volledig scherm.

Kleinere, maar snellere processoren

In 2016 werden de processoren van telefoons vooral gemaakt met behulp van het 14/16nm halfgeleider proces. In het begin van dit jaar wordt er een massaproductie verwacht van de nieuwe generatie processors. Niet alleen de Qualcomms nieuwe Snapdragon 835 processor wordt verwacht ook Samsung verwacht hun nieuwe processor vlaggenschip, de Exynos 8895. De nieuwe processoren worden gemaakt met behulp van het 10nm proces.

Een nieuw soort design

Consumenten blijven continue vragen om verandering in design, daarom zal dit ook nooit stoppen. Apple kreeg veel boze reacties toen zij met hun nieuwste telefoon naar buiten kwam die volgens de consumenten niet genoeg verandering was ondergaan. Er werden al veel nieuwe designs gelanceerd in 2016 met bijvoorbeeld twee hoofd camera’s en natuurlijk de innovatieve Samsung S6 Edge waarbij het scherm naar beneden buigt. Aan het einde van 2016 waren er al vooruitzichten voor nieuwe designs in 2017. Bijvoorbeeld een smartphone zonder randen, zoals de Xiaomi Mi Mix dat een bijzonder mooi design heeft. Bij dit model zijn de lijnen tussen scherm en rand (bezels) al bijna niet meer te zien. Apple is aan het vernieuwen met het OLED beeldschermen. Samsung en Apple maakten al eerder gebruik van van AMOLED beeldschermen, maar in 2017 zullen zij met een verbetering komen op deze techniek.

Gebogen schermen

Samsung introduceerde al eerder de Samsung S6 Edge. In 2017 kun je meer van dit soort designs verwachten en dan niet alleen van Samsung, maar ook van andere merken. Deze edge schermen worden gecombineerd met de nieuwe OLED technologie waardoor de telefoons een ongekend scherm zullen krijgen. Helaas loopt LG nog achter op het gebied van schermen, zij hebben problemen met de helderheid van het scherm en een te lage resolutie.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie