T-Mobile brengt het einde van de datalimiet

T-Mobile introduceert per 16 januari het GO Unlimited abonnement. Een abonnement met onbeperkt data, sms’en en bellen over het 4G-netwerk in Nederland en de Europese unie. Het maakt een einde aan de datalimiet en is daarmee een belangrijke gebeurtenis voor de telecommarkt. Kostenplaatje? Slechts 35 euro per maand. En daarmee kan T-Mobile weleens een prijzenoorlog beginnen.

Lage prijs

De prijs van dit abonnement ligt namelijk veel lager dan die van de goedkoopste abonnementen zonder datalimiet op dit moment. Die kosten minimaal zo’n 70 tot 80 euro per maand. Let wel: de lage prijs van 35 euro geldt enkel voor een sim-only abonnement dat je afsluit voor twee jaar. Het is nog onduidelijk of dit abonnement ook voor één jaar kan worden afgesloten. T-Mobile denkt de lage kosten van het abonnement te kunnen goedmaken door de komst van extra klanten. Volgens het bedrijf zijn ongeveer een miljoen mensen bereid om dit bedrag te betalen.

Binnen- en buitenland

Zoals benoemd kun je met dit abonnement onbeperkt bellen, sms’en en data verbruiken binnen je eigen land, maar ook in andere EU-landen (en Noorwegen en IJsland). In deze landen is het onbeperkt verbruiken echter ‘maar’ 60 dagen per jaar mogelijk, daarna krijgen de klanten 10 Gigabytes per maand. Wil je deze bundel ook binnen de Verenigde Staten gebruiken? Dan kun je voor 60 euro per maand het T-mobile Go Unlimited EU + USA-abonnement aanschaffen. Hierbij zijn dezelfde regels van toepassing als bij het Go Unlimited EU-abonnement.

Dagelijkse ‘maximum’

Vaak zitten er addertje onder het gras bij dergelijke aanbiedingen, maar dat is nu niet het geval. Er is enkel een klein obstakel, namelijk dat je na vijf Gigabytes verbruiken op een dag, zelf nieuwe Gigabytes moet activeren. Hierom merken sommige mensen op dat het niet geheel onbeperkt is. Echter, dit is wel het geval omdat je onbeperkt kunt blijven verlengen. Je start elke dag met vijf Gigabytes. Wanneer deze bijna op zijn, krijg je een bericht en kun je zo vaak als je wilt kosteloos aanvullers van één Gigabyte activeren. Dit kun je dus eindeloos blijven doen. Waarom is hiervoor gekozen? Omdat dit voorkomt dat je eindeloos grote bestanden kunt binnenhalen. Zo belet dit dat je het 4G-netwerk van T-Mobile kunt gebruiken als vast netwerk. Dit is zowel in Nederland als in andere EU-landen zo.

Concurrent

Naast het feit dat dit abonnement de concurrentie uitdaagt iets dergelijks te doen, is het abonnement ook een geduchte concurrent voor wifi. Het roept namelijk de vraag op waarom je jezelf tot trage wifi zou beperken, als je ook op sneller 4G-netwerk kunt surfen op het internet. Er is dus geen twijfel over mogelijk dat T-Mobile hiermee een aanzienlijk grotere concurrent wordt.

Andere bundels

Naast de twee genoemde bundels, lanceert T-Mobile nog meer bundels zoals T-Mobile Go Basic, Go Next en Go Up, waarmee je onbeperkt kunt bellen in Nederland, 120 minuten kunt bellen in het buitenland en één, vijf of tien Gigabytes in Nederland of de EU hebt. Deze drie abonnementen kunnen iedere maand naar boven of beneden bijgesteld worden. De prijs loopt van 19 tot 28 euro per maand bij een tweejarig sim-only abonnement.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie