De nieuwste smartphones van Google: Pixel en Pixel XL

Google heeft zijn nieuwe smartphones aangekondigd en direct gepresenteerd. Het gaat om de Pixel en de Pixel XL. Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de twee modellen, namelijk dat de Google Pixel XL een groter beeldschermformaat heeft, dat de Google Pixel XL een betere beeldschermresolutie heeft en hij heeft ook een betere accucapaciteit. Opvallend is dat de meeste reviewers stellen dat deze telefoon wel eens de goede concurrent van de iPhone, van Apple, kan worden. Wat kan deze telefoon en is daarmee Google de nieuwe concurrent van Apple?

Uiterlijk van de Pixels

De nieuwe Pixels zijn de eerste smartphones die Google op de markt brengt. Op dit moment wordt de telefoon nog gemaakt dor HTC, maar alle specificaties en het gehele ontwerp is gemaakt en bepaalt door Google. De telefoon heeft een strak uiterlijk en de telefoon is gemaakt met aluminium en glas. Ook heeft de telefoon een vingerafdrukscanner. De telefoon komt dus in twee formaten, namelijk 5 inch (Google Pixel) en 5,5 inch (Google Pixel XL). Het 5 inch scherm heeft full-hd, het 5,5 inch scherm heeft quad-hd. De telefoon wordt in een drietal kleuren uitgevoerd, namelijk ‘quite black’, ‘really blue’ en ‘very silver’. Hippe namen dus, maar in feite gaat het dus om een zwarte, lichtzilver en felblauwe kleur. De voorkant van de telefoons zijn wit, behalve de zwarte versie, die heeft een zwarte voorkant.

Specificaties

De telefoons draaien op een Qualcomm Snapdragon 821 processor. Dit is tegenwoordig de snelste processor die er is en dat is dus een slimme zet van Google. De telefoons worden in een aantal opslagcapaciteiten verkocht, namelijk 32 GB en 128 GB. Daarnaast is er een werkgeheugen van 4 GB aan de telefoon toegevoegd. De telefoons beschikken over zogenaamde fast-charging technology, wat inhoudt dat de telefoon erg snel zal opladen. De prognoses stellen dat een kwartier laden zou moeten leiden tot 7 uur aan gebruik van de telefoon.

Qua camera doet de telefoon het ook goed. Beide smartphones hebben een 12-megapixel camera aan de achterkant. Aan de voorkant is een front-camera van 8 megapixel. De camera is al getest door onderzoeksbureaus en deze liegen er niet om, de camera is zelfs beter dan de net uitgebrachte iPhone 7.

Prijzen van de telefoon

De telefoons worden binnenkort uitgebracht, maar er is nog niet bekend wanneer dit gaat plaatsvinden. De telefoons zijn alleen nog maar gepresenteerd en er is nog niks bekend over de productie en de beschikbaarheid van de telefoons. De verwachting is dat de Google Pixel en de Google Pixel XL voor de prijzen van de iPhone 7 verkocht gaan worden. Dit houdt n dat de Google Pixel 32 GB voor ongeveer €759 verkocht zal worden, en de Google Pixel 128 GB voor €869. De Google Pixel XL zal in de 32 GB variant verkocht worden voor ongeveer €899, de 128 GB zal voor €1009 verkocht worden. Een goed prijskaartje dus, maar met de specificaties van de telefoon is dit geen verkeerde prijs. De telefoon lijkt niet dus onder te gaan doen voor de iPhone 7.

Over Gerard

Zie ook

Belangrijkste features van Samsung Galaxy S21

Samsung heeft aangekondigd dat er een nieuwe serie toestellen wordt ontwikkeld. Het gaat om de …

Geef een reactie