iPhone 7 Plus populairder dan iPhone 7?

Op het Internet doen berichten de ronde dat de iPhone 7 Plus populairder is dan de iPhone 7. Tot op heden kwam het nog niet voor dat de S of Plus variant van de iPhone meer in trek was dan het gewone model van de iPhone. Het zou dan voor het eerst zijn dat het grotere model van een nieuwe iPhone populairder is dan de normale versie.

Wij vroegen de redactie van iPhone.nl, een initiatief van All Automation Service (een IT organisatie uit Aalsmeer) om tekst en uitleg.

iPhone 7 Plus populairder volgens Amerikaans onderzoek

Slice Intelligence (een bedrijf uit Californië) deed onderzoek naar de populariteit van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Reserveringsbonnen van meer dan 30.000 mensen die een iPhone 7 of 7 Plus reserveerden in de Verenigde Staten werden hiervoor bekeken en onderzocht. 55% van de kopers ging voor een iPhone 7 Plus, versus 45% die voor de gewone iPhone 7 ging. Bij de iPhone 6 en 6 Plus, en de 6S en de 6S Plus lagen deze percentages nog op 65% tegen 35% en 59% tegen 41%. Als je uitgaat van dit onderzoek is een duidelijke trend waarneembaar.

De redactie van iPhone.nl, een Nederlandse website waarop je zowel de gewone iPhone 7 als de iPhone 7 Plus kunt kopen, liet weten dat de iPhone 7 Plus nu inderdaad ook in Nederland erg populair is en dat zij eveneens een verschuiving zien in de populariteit richting het Plus model van de iPhone. iPhone.nl kon nog niet aangeven hoe de verkoopresultaten zijn van de iPhone 7 ten opzicht van de iPhone 7 Plus. De redactie: “de iPhone 7 en de 7 Plus variant zijn pas sinds 16 september 2016 verkrijgbaar in Nederland, onze resultaten zijn daardoor nog niet representatief. Wij hebben wel de indruk dat de varianten op zijn minst ongeveer even populair zijn.”

Redenen populariteit iPhone 7 Plus

Waarschijnlijk is de iPhone 7 Plus populair vanwege diverse aanpassingen, waarover de iPhone 7 niet beschikt. Gebruikers lijken niet alleen vanwege het grotere scherm (5,5 inch i.p.v. 4,7 inch) een iPhone 7 Plus te kopen, maar juiste ook vanwege bijvoorbeeld de dubbele camera die Apple heeft ingebouwd in dit toestel.

iPhone.nl verwacht met enige weken te kunnen zeggen of de iPhone 7 Plus ook in Nederland populairder is dan het standaardmodel.

Bronnen: Iphone.nl en Intelligence.slice.com

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie