Videobellen met Google’s nieuwe Duo app

Bezitters van een iPhone, iPad en / of een ander Apple apparaat zijn er al enige jaren mee bekend. Videobellen. Apple heeft daar haar eigen Facetime voor ontwikkeld en werkt uitstekend. Google had wat langer de tijd nodig om met een goed videbellen app op de markt te komen maar de tijd lijkt nu dan rijp voor het megabedrijf dat vooral bekend is om haar zoekmachine. Je kunt nu de Duo app van Google downloaden voor je Android toestel en beginnen met het moderne face-to-face bellen. Voor veel Android gebruikers zal er een nieuwe wereld opengaan.

Skype niet meer nodig

Video bellen is niets nieuws. We doen het al jaren met Skype. Al was dat in de meeste gevallen een houtje touwtje verbinding. Dat lag in de meeste gevallen niet aan Skype maar aan de belabberde snelheid van het internet. Sinds de komst van 3G, en meer recent 4G werkt Skype dan ook eindelijk goed. Maar we hebben deze manier van videobellen van Microsoft nu niet meer nodig. Jammer voor Microsoft maar zo werkt het nu eenmaal. Google zal met Duo veel mensen over de streep trekken om via dit nieuwe platform met dierbaren video te bellen.

Duo gratis via Wi-Fi

Videobellen met Google’s Duo en Facetime van Apple werkt eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt is een snellen en goede internetverbinding. Videobellen vraagt namelijk enorm veel data. Als de verbinding niet sterk is, wat vaak gebeurt als je in een café of op een andere locatie van gratis Wi-Fi gebruik maakt, dan is het aan te raden om van videobellen over te schakelen naar de audio variant. Je zult merken dat je dan wel met elkaar kan praten maar dan heb je dus even geen beeld. Google video bellen kost dus niets. Je ziet en spreekt met elkaar via een online verbinding.

Duo app in Play Store

Houd er rekening mee dat als je via je mobile telefoon abonnement videobelt, je dan veel data verbruikt en je sneller door je tegoed heen kan zijn. Gebruik Duo dan ook bij voorkeur via een Wi-Fi verbinding. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat als je gebeld wordt door iemand via Duo van Google dat men je dan meteen ziet. Net als bij gewoon bellen zie je op je scherm wie jou Duo’t. Pas als je opneemt kan de persoon die jou Duo’t jou zien. Je hebt dus tijd genoeg om je snel aan te kleden. De app voor Duo is verkrijgbaar in de Play Store.

Over Gerard

Zie ook

Belangrijkste features van Samsung Galaxy S21

Samsung heeft aangekondigd dat er een nieuwe serie toestellen wordt ontwikkeld. Het gaat om de …

Geef een reactie