Jongeren steeds vaker smartphone schade

Smartphone schade

Uit onderzoek van iPhone reparatie centrum Phonedokter blijkt dat er steeds meer schadegevallen voorkomen onder jongeren. Het afgelopen jaar zijn het totale aantal reparaties ook toegenomen (mede door de groeiende smartphone markt), daarnaast heeft het er ook mee te maken dat jongeren op een steeds jongere leeftijd in bezit komen van een smartphone, dit neemt een aantal gevolgen met zich mee waaronder steeds vaker het repareren van de toestellen.

Roekeloos gedrag

Door de jeugd op steeds jongere leeftijd te voorzien van smartphones wordt de kans op een schadegeval natuurlijk groter en groter. Jeugdige kinderen zijn roekelozer met hun eigendommen dan de wat oudere groep onder de jeugd, dit is puur ervaring en het besef van de kosten van een dergelijke smartphone.
In veel gevallen zijn het de iPhone toestellen die regelmatig gerepareerd dienen te worden onder de jeugd, dan met name schermreparaties. Door het grote touchscreen is het een enorm kwetsbaar toestel en het oplopen van schade kan natuurlijk al vrij snel gebeuren, zeker wanneer er geen bescherming/hoesje omheen gedragen wordt.

Smartphone verzekeraars & Reparatie centra’s

Door de toename in het aantal smartphones in Nederland dat regelmatig schade hebben, zijn verzekeraars hier slim op in gaan spelen. Zo bieden veel verzekeringsmaatschappijen inmiddels een smartphone verzekering aan (beschikbaar voor alle smartphones). Bij een smartphone verzekering betaal je vaak tussen de 5 en 10 euro per maand om jouw smartphone te beschermen tegen schadegevallen. Wanneer je een schadegeval namelijk dient te repareren kost dat bijvoorbeeld bij een defect touchscreen al snel minimaal 80 euro. Je kunt je dus voorstellen dat het best prijzig kan zijn om een iPhone reparatie uit te voeren, daarnaast zijn het altijd onverwachte kosten en komt het dus altijd ongewenst. Door 5 tot 10 euro per maand te betalen zullen al deze zaken goed verzekerd zijn, let overigens wel op de kleine letters en de voorwaarden. Deze kunnen per verzekeringsmaatschappij namelijk verschillen!

Over Gerard

Zie ook

GSM abonnementen nog steeds populair in België

GSM abonnementen Bij onze zuiderburen is het nog steeds erg populair onder de consument om …

Geef een reactie