Drie mogelijkheden voor uw smartphone die u nog niet wist!

Uw smartphone is een geweldig apparaat. Oorspronkelijk gemaakt om mee te bellen, maar inmiddels kunnen we er heel veel meer mee. Het is uw browser, uw kompas en vaak ook uw entertainment. Dagelijks turen we heel wat uurtjes op dat kleine scherm, maar er zijn ook mogelijkheden die u misschien nog niet wist. Daarom hieronder drie zaken die u ook met uw telefoon kunt regelen.

  1. Uw virtual reality bril

Het klinkt misschien raar, maar een moderne smartphone kan middels een halve vr bril tot een volwaardige virtual reality bril gemaakt worden. Wanneer u een 4k scherm heeft en de nieuwste telefoons hebben dat, kunt u uw smartphone is een systeem zoals de Google Cardboard of de Samsung Gear VR klikken. U kijkt dan op uw telefoonscherm, waar een virtual reality omgeving op getoond kan worden. Zo heeft u helemaal geen duur systeem van een paar honderd euro nodig om toch de virtuele wereld te verkennen. 

Meer weten over virtual reality. Kijk dan op de website van virtualrealitynow.nl  

  1. Uw navigatiesysteem in het buitenland

Wanneer u gebruik maakt van GPS en de juiste apps geïnstalleerd heeft, dan kunt u uw smartphone offline gebruiken als navigatiesysteem. U kunt namelijk de kaarten die u nodig heeft downloaden, waarna u via uw telefoon en GPS kunt navigeren. Ook in het buitenland en dus zonder internet verbinding. Dat scheelt u een hoop kosten, want een navigatiesysteem huren in het buitenland bij een huurauto kost al snel 10 euro per dag. Geld wat u vast beter kunt besteden.

  1. Uw telefoon bedienen via uw speakers!

Ooit gehoord van een slimme luidspreker? Dat is een systeem waarmee u naast muziek luisteren ook andere apparaten kunt bedienen, zoals uw TV, smartphone, gordijnen, verlichting, thermostaat en zelfs uw koelkast. Een slimme speaker bedient u namelijk via uw stem. U activeert het systeem en geeft deze spraakgestuurde opdrachten. Hierdoor kunt u lekker op de bank toch uw taken volbrengen. 

Het systeem kan zelfs koppelen met uw telefoon, waardoor u handsfree kunt bellen via uw speaker. Het is zelfs mogelijk om te bellen, terwijl uw telefoon niet eens in de buurt ligt. Stel uw telefoon ligt beneden in de keuken en u bent in de slaapkamer, maar heeft daar wel een speaker unit staan zoals de Google Home Mini. Dan kunt u deze speaker de opdracht geven te bellen. U heeft dan binnen seconden contact en met haarscherp geluid. 

Wat de smartphone is de toekomst nog meer kunnen is nog niet bekend, er is al geëxperimenteerd met beamer technologie en Apple lijkt heel erg op augemented reality in te zetten, hierbij kunt u via uw smartphone een filter zien over de werkelijke wereld. Voor u wordt bijvoorbeeld iets geprojecteerd, het beste voorbeeld van deze techniek is het spel Pokemon Go.