20 december 2012 Tele2 blijft gebruik maken van T-Mobile netwerk

20 december 2012

Eerder werd bekend gemaakt dat Tele2 een van de geïnteresseerde partijen was die zich bij de 4G veiling had aangemeld voor het aanschaffen van frequenties. Tijdens deze veiling zullen waarschijnlijk ook opnieuw de 2G en 3G frequenties geveild worden aangezien de rechten op deze volgend jaar verlopen.

Tele2 geeft echter aan dat zij enkel op de 4G frequenties hebben geboden. Dit houdt echter niet in dat Tele2 klanten straks geen gebruik meer kunnen maken van 2G en 3G verbindingen. Tele2 zal namelijk ook na de veiling het 2G en het 3G netwerk van T-Mobile blijven gebruiken.

Tele2 geeft aan dat zij liever in een 4G netwerk investeren omdat het onderhoud eenvoudiger is. Daarnaast zal 4G in de toekomst alleen maar populairder en belangrijker worden. Toch maken de meeste mensen nog gebruik van het 2G en het 3G netwerk in Nederland waardoor Tele2 niet de mogelijkheid heeft om ondersteuning voor deze netwerken te laten vallen.

Voor klanten van Tele2 is dit goed nieuws. Op het moment dat Tele2 namelijk volledig over kan gaan op het 4G netwerk zullen de prijzen ook omlaag gegooid worden. Nu moet Tele2 namelijk belminuten en datalimiet via T-Mobile inkopen. Ook al koopt Tele2 natuurlijk belminuten in bulk, toch kan Tele2 niet een scherpe prijs aanbieden voor haar abonnees.

Tele2 heeft naar verluid 160 miljoen euro moeten neerleggen voor 2 frequenties op de 800 MHz bandbreedte. Volgens een woordvoerder van Tele2 is dit geld het meer dan waard omdat het belangrijk is om aan haar gebruikers 4G internet en telefonie aan te kunnen bieden.

Het 4G netwerk zal pas na de veiling operationeel zijn maar alsnog zal pas vanaf volgend jaar gebruik gemaakt kunnen worden van 4G telefonie en internet.

Meer informatie over 4G abonnementen

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie