22 december 2012 Onbeperkt internet spotjes van T-Mobile misleiden

22 december 2012

De Reclame Code Commissie onderzoekt op het moment naar aanleiding van klachten de reclame campagne van T-Mobile. T-Mobile biedt aan haar klanten een abonnement aan waar alles onbeperkt is: telefonie, SMS’jes en internet. In de praktijk blijkt er echter een addertje onder het gras te liggen.

Alhoewel het internet feitelijk onbeperkt is, wordt de snelheid van het internet aanzienlijk afgeknepen nadat de maandelijkse bundel verbruikt is. De snelheid wordt namelijk gereduceerd tot slechts 64 kbps. Veel apps op smartphones werken niet of nauwelijks met zo’n trage internetverbinding. Aangezien de maandelijkse kosten voor een bundel met onbeperkt internet aanzienlijkhoger liggen, wordt er gesproken van misleiding.

T-Mobile geeft aan dat de term “onbeperkt” niet zo letterlijk genomen moet worden en verwijst naar de kleine lettertjes. Daar staat duidelijk aangegeven dat de snelheid afgeknepen zal worden nadat de maandelijkse bundel verbruikt is.

De Reclame Code Commissie lijkt in het voordeel van de consument te beslissen. T-Mobile geeft aan dat het streamen van audio / video niet onder regulier internet gebruik valt maar de RCC geeft aan dat 13% van de internet gebruikers in Nederland dit regelmatig doet en dat 12% van de gebruikers dit zelfs elke week doet.

De RCC zal de regels rondom dit feit in de toekomst aanscherpen waardoor reclame campagnes zoals deze campagne van T-Mobile in de toekomst niet meer mogelijk zijn. Waarschijnlijk zal er in de plaats geen vervanging komen van het onbeperkt internet en zullen er in de toekomst voorlopig enkel internet bundels aangeboden worden.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie