Home / Algemeen Telecom Nieuws / Problemen met de iPad iOS 11.0.2 Update

Problemen met de iPad iOS 11.0.2 Update

Nu we nog maar een paar dagen verwijderd zijn van de iOS 11.0.2 update, willen we iPad-gebruikers graag informeren over de belangrijkste zaken die deze update met zich meebrengt. Deze update van iOS 11.0.2 zal geen nieuwe functies of beveiligingspatches bevatten. Wel biedt deze update een aantal bugfixes waaronder een oplossing voor een fout die ervoor zorgt dat foto’s plotseling verborgen raken. Dus als je bijvoorbeeld een iPad Air 2 bezit met of zonder iPad Air 2 hoesje, dan kan het een aantal problemen oplossen als je de update laat installeren.

Problemen door de update

De verwachting is dat de iPad iOS 11.0.2-update ook een groot aantal problemen voor iPad-gebruikers zal veroorzaken. iPad gebruikers die de update al hebben geïnstalleerd klagen over slechte prestaties, problemen met de verbindingen, apps en services, installatieproblemen en enkele andere irritante problemen. De problemen die deze update veroorzaakt kunnen elk gewenst moment de kop opsteken. De huidige lijst bevat problemen met apps, Wi-Fi-problemen, niet werkende Bluetooth, een gebrekkige User Interface, herstartproblemen, installatieproblemen, problemen met het touchscreen, problemen met de batterijduur en problemen met Siri. De verwachting is dat de lijst nog zal groeien maar mate meer iPad-gebruikers besluiten om de iOS 11.0.2 update te installeren.

Downgrade voor jouw iPad:

Als je moeite hebt met de prestaties van iOS 11.0.2 op jouw iPad Pro, iPad Air, iPad of iPad mini, dan kan je een downgrade naar iOS 11 proberen. Op dit moment is Apple nog druk bezig met het afsluiten van de ondersteuning op iOS 11.0.1 hetgeen betekend dat je nu nog gebruik kan maken van een mogelijkheid om de downgrade uit te voeren. Dit is echter een tijdelijke oplossing totdat Apple de ondersteuning op iOS 11.0.1 volledig heeft afgesloten. Helaas kan je jouw iPad, na het installeren van de laatste update, niet meer dowgraden naar iOS 11.0 of iOS 10 omdat Apple downgrades deze inmiddels niet meer beschikbaar stelt.

Impact van de iOS 11.0.2 update:

Als je de update uitvoert vanaf iOS 11.0.1 dan is iOS 11.0.2 niets meer dan een kleine bugfix-update. Het bevat een oplossing voor een fhet plotseling verborgen raken van foto’s en een oplossing voor het probleem waardoor bijlagen in S/MIME-versleutelde e-mails niet zouden openen. De iPad gebruikers die werken met iOS 11.0 ontvangen ook een oplossing voor het mailprobleem van Exchange en Outlook. Als je vanaf iOS 10 de update uitvoert zal de iOS 11.0.2 update iets groter zijn omdat het ook een aantal nieuwe functies van het besturingssysteem bevat.

Moet ik de iOS 11.0.2 update installeren?:

Gezien de huidige lijst met problemen die door de iOS 11.0.2. update worden veroorzaakt nu al redelijk groot is, is het misschien verstandig om te wachten met deze update. Echter als je jouw iPad gebruikt voor het verwerken en verzenden van mail via Exchange of Outlook, dan is het weer verstandig om deze update te installeren. Aan de andere kant zijn de verbindingsproblemen met Wi-Fi en Bluetooth dermate ernstig dat de update weer niet aan te bevelen is. Op internet vindt je nu al een aantal oplossingen die door gebruikers worden aangedragen. Maar gezien de lijst met problemen lijkt het mij dat je beter even kan wachten totdat Apple de problemen met deze update heeft opgelost.

Over Gerard

Zie ook

Refurbished iPhone zeer in trek onder de jongeren

De afgelopen maanden zijn er door grote Nederlandse leveranciers van refurbished producten meer dan 369.000 …

Geef een reactie