Nokia Lumia 920 ook in Nederland ontzettend populair

05 december 2012

Eerder was de Nokia Lumia 920 in Duitsland volledig uitverkocht. Nokia verzocht zelf aan iedereen op Facebook elkaar te helpen met het linken naar winkels in Duitsland waar het toestel nog wel op voorraad was. Inmiddels is de Nokia Lumia 920 ook in de voorverkoop gegaan in Nederland. Het toestel zal pas in Januari geleverd worden maar dat weerhoudt de Nederlanders er niet van om massaal de nieuwe Lumia 920 te bestellen.

Volgens The Phone House en de webwinkels Coolblue en Bol.com is de Nokia Lumia 920 namelijk een hit. De interesse is zelfs zo groot dat de webwinkels het animo voor de Nokia Lumia 920 vergelijken met de interesse voor de iPhone 5. Dit is niet de minste vergelijking aangezien Apple met de iPhone 5 opnieuw records wist te verbreken.

Het succes van de Nokia Lumia 920 komt ook in Nederland als een verrassing. Nokia wist de afgelopen jaren de consumenten met haar producten niet echt te boeien. Nokia is sinds 2010 van haar eigen besturingssysteem Symbian afgestapt en is overgestapt naar Windows Phone. De Nokia Lumia 920 is het eerste high end toestel van Nokia met Windows Phone 8.

De Nokia Lumia 920 is te koop vor 599 euro. Hier krijg je een toestel met het nieuwe Windows Phone 8 besturingssysteem, 32GB opslagruimte, 1 GB RAM werkgeheugen, een 1.5 GHz dualcore Qualcomm processor en een 4.5 inch beeldscherm met een schermresolutie van 1280 bij 768 pixels. De Nokia Lumia 920 heeft ook een indrukwekkende camera. Deze camera maakt gebruik van de PureView technologie waardoor de kwaliteit van de camera vele malen beter is dan de meeste smartphones. Naast het toestel krijg je ook een draadloze oplader. Het toestel heeft een batterij van 2.000 mAh.

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie