Het gemak van een iPhone SE!

Het is nu al weer ruim anderhalf jaar geleden dat Apple de iPhone SE lanceerde. Deze iPhone is een grote verandering ten opzichte van de algemene trend naar premium Smartphones met een groot scherm. Met de iPhone SE heeft Apple zich nu ook op het middensegment van de smartphone markt gericht. Maar wat zijn nu de voordelen van de iPhone SE ten opzichte van zijn grotere tegenhangers? Natuurlijk is de prijs een belangrijke factor bij de keuze voor een smartphone. Zo is de iPhone SE bij Mobiel.nl als los toestel al verkrijgbaar voor een zeer aantrekkelijke prijs. Maar wat zijn de andere voordelen die een iPhone SE nu zo interessant maken?

iOS functionaliteit:

Zo als boven omschreven is de iPhone SE aanzienlijk kleiner dan de grotere tegenhangers. Maar is je een grote fan bent van het iOS besturingssysteem en je hebt een beperkt budget, dan is de iPhone SE een uitstekende keuze. Het toestel is wel geïnstalleerd met de laatste versie van het iOS besturingssysteem en biedt daardoor dezelfde functionaliteit als de premium smartphones zoals de iPhone 6 en de iPhone 7.

Afmetingen:

De iPhone SE is uitgerust met een 4-inch Retina scherm (1.136 x 640 pixels) dat minder content laat zien als bij de iPhone 7. Echter het grote voordeel is dat iedere hoek van het scherm goed bereikbaar is met de duimen. Om deze reden is het toestel uitstekend geschikt voor de gebruikersgroep met kleinere handen zoals kinderen en vrouwen. Ook is er een grote groep Apple gebruikers die nog steeds gebruik maken van de iPhone 5. Voor deze groep is de iPhone SE een logische upgrade als men een nieuwe smartphone moet aanschaffen. Natuurlijk maken de kleinere afmetingen de iPhone SE geschikt om hem snel en eenvoudig op te bergen.

Technologie:

Zoals men gewend is van Apple bieden de smartphones zeer moderne technologie aan de gebruikers. Dit geldt ook voor de iPhone SE. Het toestel is uitgerust met een Apple A9 Dual-core 1.84 GHz processor, een PowerVR GT7600 grafische processor, 2 GB RAM geheugen, een 12 megapixel camera aan de achterzijde en een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde. Hiernaast bevat het toestel een groot aantal sensoren (Vingerafdruk, Snelheidsmeter, Gyro, Nabijheidsmeter en Kompas) en heeft het een 1624 mAh Lithium-polymeer accu. Gezien deze technische specificaties kan men de iPhone SE ook beschouwen als een kleine iPhone 6!

Conclusie:

De iPhone SE doet zeker niet onder voor zijn grotere tegenhangers zoals de iPhone 6. Het toestel is een logische upgrade voor de mobiele gebruikers die in het bezit zijn van de iPhone 5. Hiernaast is dit toestel een uitstekende keuze als de premium smartphones met een schermdiameter van 5 tot 6 inch te groot zijn voor jouw fijngebouwde handen. Als je dan ook nog eens het grote prijsverschil tussen de iPhone 6, iPhone 7 en de iPhone SE mee laat wegen in jouw beslissing tot aanschaf, dan is de iPhone SE de enige logische keuze!

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie