Is je telefoon verzekeren een goed idee?

Een telefoonverzekering afsluiten: het lijkt een goed idee als je net een nieuw toestel hebt. Maar is dit wel zo slim? Wat krijg je eigenlijk voor je premie? Simyo vergeleek 26 populaire verzekeringen. Plus: 5 tips om zónder verzekering toch een aantal risico’s af te dekken.

Samen met Cashwijzer – een onafhankelijk bedrijf dat verzekeringen en contracten uitpluist – vergeleken we 5 telefoonverzekeringen. Wat blijkt: je goed inlezen voordat je een verzekering kiest loont. Er zijn meer opties dan degene die ze je in de winkel aanbieden. Ons vergelijkingsschema kan je helpen met het kiezen van de juiste verzekering.

 Telefoonverzekering: let op de deze punten

Als je kiest voor een telefoonverzekering is het slim om op de volgende punten te letten.

  • Diefstal en zakkenrollen: er ís een verschil

Diefstal betekent dat er braaksporen moeten zijn, anders wordt het niet gedekt. Denk aan een geforceerde deur of kapotte autoruit. Bij zakkenrollen zijn er nooit braaksporen en dit wordt vaak níet gedekt. Reden om je telefoon goed in de gaten te houden!

  • Goede dekking betekent hoog eigen risico

Iets om mee te nemen in je overweging: bij een goed dekkende verzekeringen hoort vaak een hoog eigen risico als je telefoon vervangen moet worden.

De alternatieven voor een telefoonverzekering: 5 tips

  1. Zorg voor een reserve telefoon; zo hoef je niet meteen een nieuwe aan te schaffen en kun je eerst nog even sparen.
  2. Begin een spaarpotje voor reparaties met het geld dat je maandelijks uitspaart door geen verzekering te nemen.
  3. Verdiep je in de garantie op je telefoon: soms wordt een mankement vergoed door de producent. We hebben de garantievoorwaarden van drie bekende merken – iPhone, Samsung en Huawei – op een rij gezet.
  4. Bekijk je inboedelverzekering: hierin wordt je mobiel vaak meegenomen. Heb je ook buitenshuisdekking? Dan ben je dus ook buiten de deur verzekerd.
  5. Zorg voor een degelijk hoesje. Dan kun je veel schade, letterlijk, opvangen. 

Dus: doen, of niet?

Over het algemeen geldt: hoe minder (spaar)geld je achter de hand hebt, des te slimmer kan het zijn om (dure) aankopen te verzekeren. En zoals we al eerder zeiden: ga niet over één nacht ijs. Kijk en vergelijk, en besluit daarna of, en wélke, verzekering bij jou past.

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie