Geen gebogen schermen voor de Samsung Galaxy S5 en de iPhone 6

13 januari 2014

Doordat de productiecapaciteit bij fabrieken toereikend zijn, zullen de Galaxy S5 en de iPhone 6 geen gebogen schermen krijgen.

Anonieme bronnen laten dit weten aan het doorgaans betrouwbare The Korea Herald. LG en Samsung hebben al toestellen uitgebracht met gebogen schermen, maar deze productiecapaciteit is er beperkt waardoor de vraag naar een grootschaliger bod niet toereikend is.

Omdat het aanbod enorm groot is (zo verwacht Samsung) zal Samsung geen gebogen schermen leveren in de nieuwe vlaggenschip van Samsung. De Samsung Galaxy S5, die in het voorjaar van 2014 wordt verwacht. De productiecapaciteit van dit toestel ligt op ongeveer 500.000 per maand. Ongeveer zal dit toestel tientallen miljoenen keer verkocht worden.

iPhone 6

Apple heeft echter geen fabriek die schermen maakt, waardoor het bedrijf investeringen moet doen om gebogen schermen in hun toestellen aan te kunnen bieden. Naar verluid is dit verschoven naar eind van het jaar, ondanks dat het toestel na de zomer van 2014 wordt verwacht.

Doordat Apple gebruik maakt van Samsung Display, LG Display en Japan Display kan het geen schermen afnemen op de verwachte productiecapaciteit. Samsung en LG richt zich vooral op hun eigen producten waardoor Apple in de wachtrij staat om de gebogen schermen te kunnen bestellen.

De geruchten zijn, dat Apple hun iPhone groter maakt dan de huidige iPhone 5S. Deze geruchten vertellen ook dat dit model een gebogen scherm zou krijgen. Dit is echter nu van de baan.

 

Over Gerard

Zie ook

Ontdek de voordelen van Dual SIM

Ontdek de voordelen van Dual SIM

In een wereld waarin communicatie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is geworden, zijn …

Geef een reactie