17 juli 2014 Onderzoek: 45% kan geen dag zonder smartphone

17 juli 2014

Uit onderzoek van de website SmartphoneKopen.net blijkt dat 45% van alle Nederlanders geen dag zonder een smartphone kunnen. Het onderzoek is gehouden onder 540 respondenten binnen de Randstad. Binnen de Randstad is het smartphone-gebruik het hoogst en daarom een goede locatie om dit onderzoek uit te voeren.

Functies missen

Ongeveer 95% gaf aan dat ze geen dag zonder de smartphone kunnen omdat ze allerlei functies missen waardoor ze niet verder kunnen in het dagelijks leven. Zo missen ze functies als: mobiel internet voor het bezoeken van verschillende websites en webwinkels. Maar kunnen ze ook niet even naar het thuisfront bellen hoe laat ze thuis zijn voor het eten of even een vriend WhatsAppen hoelaat ze vanavond naar de kroeg zullen gaan. Dit zijn met name privé zaken die nu niet kunnen worden uitgevoerd, maar ook veel zakelijke functies kunnen nu niet worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het ophalen en beantwoorden van e-mail berichten als je onderweg bent. Overige 5% gaf aan een “leeg” gevoel te hebben als ze zonder smartphone op stap gaan. Dit geeft hun hetzelfde gevoel als dat je zonder portemonnee van huis gaat. Zij gaven aan dat ze namelijk minimaal 1 keer per uur op de smartphone kijken. Bijvoorbeeld “even het nieuws lezen” of “even vrienden een berichtje sturen”.

Smartphone kopen?

Heb jij nog geen smartphone en ben je opzoek naar de beste en goedkoopste smartphone? Vergelijk smartphones voor je over gaat tot een aankoop. Je kunt namelijk veel geld besparen door van te voren alle abonnementen te vergelijken. Er kan veel prijsverschil zitten tussen sommige vrijwel dezelfde abonnementen. Veel prijsvergelijkingssites maken gebruik van filters, zo kun je gemakkelijk en snel jouw eigen wensen en eisen invullen en zal de vergelijker de smartphone als eerste tonen die het meest geschikt is voor jou. Er zit wel een “maar” aan, maar let goed op dat je gebruik maakt van een onafhankelijke vergelijkingsmodule. Sommige websites maken misbruik van de functie door de duurste abonnementen als eerst te tonen waardoor je sneller over gaat tot aanschaf van een duurder abonnement. Hou dit dus goed in je achterhoofd tijdens het aanschaffen van een smartphone.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie