Apple valt in herhaling met de iPhone XS

Met de lancering van de iPhone X in november 2017, speelde Apple optimaal in op de wensen van de gebruikers. Na de iPhone 7 en de iPhone 8 waren de echte Applefans toe aan iets nieuws. De iPhone X was het antwoord van Apple op deze vraag. En gezien Apple vorig jaar een totaal nieuwe smartphone op de markt had gezet, werd er dit jaar eigenlijk niet veel verwacht van de nieuwe iPhones. De iPhone XS voldoet aan deze verwachtingen.

Bekende vormgeving

De iPhone XS voldeed inderdaad aan de getemperde verwachtingen. Het model lijkt enorm veel op de iPhone X. Maar dit model is wel voorzien van enkele belangrijke upgrades. Het model is nu voorzien van 512 GB aan interne opslag, een geheel nieuwe A12 Bionic-chipset om de snelheid en cameraprestaties te verbeteren en een 5.8‑inch OLED-display. Verder heeft de iPhone XS qua model en specificaties veel gemeen met zijn voorganger. De smartphone is voorzien van een metalen frame. Het 5.8-inch scherm, met een resolutie van 2436 x 1125 pixels bij 458 ppi, is rondom ingekapseld door dunne randen met aan de bovenzijde een inkeping waarin alle componenten zijn geplaatst die nodig zijn voor gezichtsherkenning (Face ID) waarmee het toestel ontgrendel kan worden. Aan de zijkant van de iPhone XS zijn verschillende componenten aangebracht. Aan de linkerzijde tref je de volumeknoppen en de tuimelschakelaar terwijl aan de rechterzijde de vergrendeling en de Siri-knop terug te vinden zijn. Deze smartphone is ook voorzien van dubbele luidsprekers aan de boven- en onderkant van het apparaat. De iPhone XS is waterbestendig tot IP68, een verbetering ten opzichte van de iPhone X. Dit betekent dat je het zonder zorgen rustig kunt bellen of mobiel interneten terwijl je in bad zit of onder de douche staat.

Toeters en bellen

Het mag duidelijk zijn dat Apple met de iPhone XS duidelijk voort borduurt op de successen die het bedrijf had met de iPhone X. Ook als je deze in de hand houdt, is het moeilijk om twee deze modellen van elkaar te onderscheiden. Maar je krijgt nog steeds het gevoel dat dit wel één van de beste premium smartphones op de markt is. Door de efficiëntere A12 Bionic chipset zal de gebruikersduur ongeveer 30 minuten langer zijn dan de iPhone XS. De batterij kan natuurlijk draadloos volgens de Qi-standaard worden opgeladen. Verder is deze smartphone uitgerust met verschillende sensoren zoals de Face ID, een barometer, gyroscoop, snelheidsensor, nabijheidssensor en een omgevingslicht­sensor. De iPhone XS is voorzien van het iOS 12 besturingssysteem.

Verkrijgbaarheid

Vanaf 21 september aanstaande zal de iPhone XS in de winkel verkrijgbaar zijn. Natuurlijk kan je ook via de site Apple een pre-order plaatsen zodat deze smartphone op 21 september bij jou thuis wordt afgeleverd. Het model kan geleverd worden in de kleuren zilver, grijs en goud. Qua opslagcapaciteit kan men kiezen uit 64, 256 of 512 GB. Voor de aanschaf van de iPhone XS zal je wel diep in de buidel moeten tasten. Het model met 64 GB kost € 1.159,00, 256 GB kost € 1.329,00 en 512 GB kost € 1.559,00. Sommige Applefans zullen teleurgesteld zijn om te horen dat er geen 3.5 mm-jackplug-naar-lightning-poortadapter in de doos zit. Deze kan je nog steeds separaat bij Apple aanschaffen voor een kleine 10 Euro. De iPhone XS wordt wel geleverd met EarPods die je op de Lightning-connector kunt aansluiten. In de doos treft men ook een standaard USB‑lichtnet­adapter en een Lightning-naar-USB‑kabel aan.

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie