Hoe kies je de beste smartphone?

Als je even wat moeite doet vind je op internet werkelijk honderden aanbieders van smartphones. Ideaal om de verschillende smartphone modellen te vergelijken en om de prijzen goed in beeld te krijgen. Maar eigenlijk is het niet zo simpel als het lijkt. Heb je al een abonnement, wil je een toestel met een abonnement, wat is de belangrijkste reden dat je een smartphone aanschaft? Er zijn tientallen factoren die meespelen bij de aanschaf van een smartphone. Koop je rechtstreeks via de webshop van de producent zoals Apple, Samsung of Sony? Of ga je uitgebreid online shoppen bij een telecomdiscounter zoals de Telefoondiscounter.nl?

Het gebruik van de smartphone

De aanschaf van een smartphone betekend dat je geen gebruik meer gaat maken van andere gadgets zoals een digitale camera, mp3 speler of navigatie systeem. Om deze reden moet je goed beseffen waarvoor je de smartphone hoofdzakelijk gaat gebruiken. Als je bijvoorbeeld veel op de weg zit en daarbij afhankelijk bent van een navigatie systeem dan is een smartphone met een groter scherm een goede optie. Ben jij juist iemand die dagelijks in de weer is om de mooiste foto’s te maken dan is een scherm en een camera met hoge resolutie en voldoende opslagcapaciteit echt noodzakelijk. Ben je iemand die af en toe alleen maar een belletje pleegt, dan hoef je geen hoge eisen te stellen aan de specificaties van de nieuwe smartphone. Of ben jij een flapuit die dagelijks uren aan de lijn hangt met vrienden? Kijk dan voor een smartphone met een batterij met een lange levensduur.

Jouw persoonlijke voorkeur

Als je eenmaal bepaald hebt waarvoor je smartphone hoofdzakelijk gaat gebruiken, is het tijd om te kijken naar de specificaties. Als je kijkt naar het besturingssysteem, dan heb je drie opties. Je hebt de keuze uit het Android besturingssysteem (Google), het iOS besturingssysteem (Apple) en het Windows besturingssysteem (Microsoft). Voor deze drie besturingssystemen geldt dat deze betrouwbaar zijn en dat er een ruim assortiment aan apps beschikbaar zijn. Ben je in het bezit van een notebook of een tablet, dan is het misschien wel verstandig om voor hetzelfde besturingssysteem te kiezen. Je bent dan al gewend aan de gebruikersinterface en je kan optimaal gebruik maken van de cloudopslag.

Formaat smartphone

De moderne smartphones worden steeds groter en worden steeds functioneler. Een smartphone met een schermdiameter van 5,5 en 6 inch of meer is tegenwoordig doodnormaal. Hoewel deze grotere telefoons uitstekend geschikt zijn voor het bekijken van films en surfen op het mobiele internet, zullen ze niet voor iedereen geschikt zijn. Sommige mensen vinden ze te groot en geven de voorkeur aan een kleiner model dat ze gemakkelijk met één hand kunnen bedienen. Vraag dus aan familie en vrienden of je hun smartphone even mag vasthouden zodat je weet welk formaat voor jou het meest praktisch is. Je kan ook even naar een telecomwinkel lopen om daar een aantal modellen vast te houden. Als je schoenen koopt, pas je deze toch ook eerst! Wil je een model dat gemakkelijk in jouw zak of tas past, kies dan voor een smartphone met een schermdiameter van 4 – 5 inch.

Specificaties

Als laatste kijk je naar de hardware en software specificaties van een smartphone. Ondersteund deze bijvoorbeeld het 4G netwerk en heeft deze een moderne WiFi connector? Hiernaast moet je kijken of het scherm, de processor en de geheugencapaciteit voldoet aan jouw wensen. Luister je veel muziek, bekijk je veel video’s, maak je veel foto’s of bewerk je documenten online? Neem dan een smartphone met voldoende geheugencapaciteit. Een ander item waar je je bewust van moet zijn is de gebruikersduur van de batterij. Voldoende capaciteit betekend dat je jouw smartphone bijvoorbeeld één keer per dag moet opladen. Hierdoor kan je de gehele dag de functionaliteit van jouw smartphone optimaal benutten. Onthoudt dat Apple en Samsung populaire merken zijn en dat deze zeer betrouwbaar zijn. Maar dit zijn zeker niet de enige opties waaruit je kan kiezen!

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie