Bescherm je telefoon tegen krassen en barsten

Het zal wel eens heel goed mogelijk kunnen zijn dat toekomstige telefoonhoesjes met een mechanische ‘airbag’ uitgerust zullen zijn. Een Duitse student heeft een smartphone hoesje uitgevonden waarin vier metalen veren zitten die de smartphone beschermen als deze onverhoopt zal vallen. Hiervoor is de behuizing uitgerust met sensoren die kunnen zien wanneer de telefoon in vrije val is. Het project is al in een vergevorderd stadium en de student probeert nu de daadwerkelijk productie te financieren via Kickstarter.

Versplinterd scherm

Philip Frenzel een masterstudent aan de universiteit van Aalen in Duitsland kwam op het idee toen hij op de site ‘Design Boom’ een aantal nieuwe ontwerpen aan het bestuderen was. Hij had net zijn smartphone laten vallen waarbij het scherm, ondanks het gebruik van een beschermhoesje, volledig versplinterd was. Op de website Design Book wilde hij ideeën opdoen voor een nieuwe beschermhoesje dat ook werkelijk de display van zijn smartphone beschermd zou worden. Helaas kon hij geen enkel telefoonhoesje vinden dat aan zijn eisen en wensen voldeed. Frenzel was dus aangewezen op zijn eigen vindingrijkheid en ging direct aan het werk. Het verpakken en verbergen van het mooie design van een iPhone door het gebruik van een beschermhoes was voor hem een doorn in het oog. Uiteindelijk kwam hij door het thema ‘Spider-App’ op het idee om mechatronica toe te passen om de ideale beschermhoes te maken. Na vier jaar experimenteren en sleutelen creëerde hij een ‘mechanische airbag’ die uit de hoeken van een dunne behuizing tevoorschijn schieten wanneer sensoren detecteren dat hij in vrije val is.

AD Case

In een interview op Preview Online legt uit dat de behuizing is uitgerust met sensoren die kunnen zien wanneer het apparaat in vrije val is. Deze sensoren lanceren vervolgens vier metalen veren die de val breken waardoor de kans op schade aan de smartphone aanzienlijk kleiner wordt. Nadat de “airbag” is geactiveerd, kunnen de veren terug in de behuizing worden gedrukt waardoor deze opnieuw gebruikt kan worden. De innovatieve behuizing kan eenvoudig op de achterkant van een telefoon worden bevestigd en kan ook eenvoudig weer verwijderd worden.

Het design won voor uitmuntend werk op het gebied van mechatronica een prijs van The German Society for Mechatronics. Het Design van Philip Frenzel draagt de naam ‘AD Case’ waarbij de letters AD voor Active Demping’ staan. De AD Case is slechts 4.9mm dik waarbij de stevige en goed gemaakte dempers (Veren) een veilige buffer van drie centimeter vormen wanneer deze volledig zijn geactiveerd. Inmiddels heeft Frenzel een patent op zijn uitvinding verkregen waardoor hij het eindelijk aan het grote publiek kon tonen. Begin augustus zal Frenzel een Kickstarter-campagne lanceren om de volgende fase van het project te financieren.

Bron:
Shop4hoesjes

Over Gerard

Zie ook

Slim smartphone gebruik in het buitenland

Hoewel sinds de zomer van 2017 binnen de EU geen extra roaming kosten meer in …

Geef een reactie