Hoe kies je het goede smartphone-hoesje?

Natuurlijk ga je eerst even op internet rondneuzen als je op zoek bent naar een nieuw hoesje voor jouw smartphone. Maar het probleem is dat het aantal smartphone hoesjes, dat online beschikbaar is, werkelijk ontelbaar zijn. Natuurlijk kan je kiezen voor een hoesjes voor de iPhone 8 via Casimoda.nl of de vele andere webwinkels. Wel mooi dat je uit zo’n uitgebreid assortiment een keuze kunt maken. Maar het grote gevaar is dat je door de vele bomen het bos niet meer ziet. Het aantal smartphone hoesjes dat je online kunt vinden is werkelijk onbeperkt. Maar afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en de gevaren waartegen je jouw smartphone wilt beschermen, kun je snel bepalen welke van de drie hoofdtypen hoesjes je nodig hebt.

Siliconen hoesje

Het zogenaamde klassieke siliconen hoesje is een soort rubberen envelop die jouw smartphone zou moeten beschermen als je deze uit jouw handen laat vallen. De volledige kracht van de impact wordt door het rubber (Siliconen) geabsorbeerd waardoor jouw smartphone niet zo snel beschadigd raakt. Helaas bieden deze hoesjes niet de beste vorm van bescherming, zeker als het gaat om het scherm.

Hardcase hoesje

Een hardcase smartphone hoesje biedt duidelijk meer bescherming dan een bumper of een hoesje van stof of vilt. Dit hoesje omsluit de buitenranden van de smartphone en bevat uitgesneden delen voor de bedieningstoetsen, de camera en de luidsprekers. Een nadeel van deze hoesjes het elegante design van de smartphone geheel teniet doen em de beveiliging van het scherm niet optimaal is.

Transparante hoesjes

het grote voordeel van de transparante hoesjes is dat de uitstraling van het design van jouw hypermoderne smartphone behouden kan blijven. Je hebt werkelijk hele dunne transparante hoesjes die het design geheel intact laten, maar hierdoor minder bescherming bieden. Als je voor een transparant hoesje kiest, zorg er dan voor dat het materiaal van dit hoesje minstens 1 mm dik is.

Flipcase hoesjes

Het voordeel van een flipcase hoesje is dat jouw smartphone werkelijk van alle kanten beschermd wordt en dat je mogelijk zelfs extra opbergruimte hebt voor jouw bankpasjes. Het nadeel is dat de case telkens moet worden geopend als je de telefoon wilt gebruiken of wilt zien welke meldingen binnenkomen. Dit type hoesje is dus minder geschikt voor de intensieve gebruiker of mobiele gamer.

Screenprotector

Als je gebruikt maakt van een smartphone hoesje, mag een screenprotector natuurlijk ook niet ontbreken. De meeste hoesje bieden namelijk een goede bescherming voor de buitenzijde van de smartphone maar ontberen vaak de goede bescherming voor het scherm. Om deze reden mag een goede bescherming tegen krassen en barsten van het scherm niet ontbreken.

Het maken van een goede keuze

Bij de keuze van het juiste smartphone hoesje moet de nadruk natuurlijk op het gebruikersgemak liggen. Een intensieve mobiele beller of gamer heeft bijvoorbeeld veel profijt van een klassieke bumper terwijl de flipcase voor de zakelijke beller meer voordelen biedt. De keuze voor een smartphone hoesje is dus puur afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.

Over Gerard

Zie ook

Kunnen AirPods tegen regen?

Kunnen AirPods tegen regen?

Ben je nieuwsgierig of AirPods bestand zijn tegen regen? Deze vraag houdt veel mensen bezig, …

Geef een reactie