31 juli 2014 Top tips om je maandelijkse mobiele kosten te verlagen

31 juli 2014

Ons gebruik van de smartphone stijgt elk jaar en hiermee stijgt ook onze mobiele telefoonrekening. Hoe kun je de diensten van de provider blijven gebruiken zonder dat dit van grote invloed is op je mobiele telefoonrekening? Sluit dan een goedkoop mobiel abonnement af. Kijk op www.mobielabonnementgoedkoop.nl voor de goedkoopste abonnementen!

Nederlanders zijn niet van hun smartphones weg te slaan. Een dag zonder smartphone is niet in te denken en veel Nederlanders geven zelfs aan dat ze een angstig gevoel krijgen als ze de smartphone niet in de buurt aanwezig is. De smartphone is vandaag de dag ons alles, want je kunt er ook vrijwel alles mee doen. Bellen, internetten, berichten versturen, gamen en je blijft via de social media op de hoogte wat iedereen in je omgeving aan het uitspoken is. Om de hele dag door gebruik te kunnen maken van de aangeboden diensten bij je provider heb je een groot mobiel abonnement nodig. Om te bellen moet je belminuten hebben en om te internetten, berichten te versturen en social media te volgen heb je een databundel nodig. Iedereen weet dat je hier geen genoeg van kunt hebben, maar een grote databundel kost je klauwen vol geld. Iedereen met een iPhoneof een Samsung Galaxy, weet dat het niet goedkoop is om de hele dag door maar bereikbaar te zijn. Er zijn mogelijkheden om wel de hele dag door bereikbaar te zijn en dat je ook nog eens de hele dag door met je familie, vrienden en kennissen in contact kunt blijven staan middels social media. Lees hier hoe je de diensten onbeperkt kunt gebruiken en ook nog eens maandelijks geld op je mobiele telefoonrekening kunt besparen!

Volgens een recent onderzoek zijn Nederlanders dol op mobiel internet en verbruiken ze bijna de meeste data in heel Europa. Uit het onderzoek is gebleken dat Nederlanders in 2013 gemiddeld per maand 1GB aan data verbruikt. Nu de uitrol van 4G bijna is afgerond wordt er verwacht dat het gemiddelde verbruik per maand zal stijgen tot 3GB per maand. Een 3GB databundel is enorm prijzig en lang niet iedereen heeft de prijs voor zo’n databundel over en ik geef die mensen groot gelijk. Want je kunt ook zonder een gemiddelde 3GB databundel toch mobiel internetten en gelijktijdig besparen op je mobiele telefoonrekening. Wil je ook geld besparen elke maand? Hieronder lees je onze top tips voor het besparen op je mobiele telefoonrekening.

Top Tips om maandelijks te besparen op je mobiele telefoonrekening!

1. Ken je gebruik:

Het aller belangrijkste bij een mobiel abonnement is dat jezelf je maandelijkse verbruik kent. Providers willen namelijk graag jouw een duur mobiel abonnement aansmeren, maar als je ze een stap voor bent door je persoonlijke verbruik te kennen weet je precies wat je elke maand nodig hebt. Je kunt heel makkelijk achterhalen hoeveel belminuten, sms’jes en data je maandelijks nodig hebt als je in de facturen duikt van je huidige mobiele telefoon abonnement.

2. Kies niet voor de nieuwste smartphones:

Wil je een goedkoop mobiel abonnement? Kies een smartphone die al wat ouder is want bij deze mobiele telefoons bieden de providers goedkope telefoon abonnementen aan. Het aanschaffen van een nieuwe smartphone maar dan bijvoorbeeld een overjarig model kan je al snel een maandelijkse besparing opleveren van 50 procent. Je leest het goed, je kunt de helft besparen op je mobiele telefoonrekening.

3. Kies voor maandelijks:

Het is gebruikelijk om een tweejarig contract aan te gaan bij een provider voor je mobiele telefoon abonnement. Maar je hebt ook de mogelijkheid om een jaarlijks of zelfs een maandelijks contract af te sluiten. Kies je voor de laatste optie dan kun je om de maand kijken waar je nog goedkoper een mobiel abonnement kunt afsluiten. Er moet wel vermeld worden dat het hier een sim only abonnement betreft. Een sim only is niet alleen veel goedkoper maar als je ook nog eens een maand contract afsluit ben je ook nog veel slimmer.

4. Maak thuis gebruik van Wi-Fi:

Als je een smartphone in je bezit hebt dan neem ik aan dat je thuis ook beschikt over een draadloze internetverbinding? Heb je thuis een draadloze internetverbinding schakel zodra je thuis komt over op draadloos internet en bespaar op het verbruik van je mobiele data. Dit geldt tevens als je naar school, je werk of bij familie, vrienden en kennissen op bezoek gaat vraag altijd of je op het draadloze netwerk mag activeren zodat je zelf bespaard op mobiele data.

5. Maak onderweg gebruik van Wi-Fi hotspots:

Providers en andere aanbieders bieden steeds meer en meer Wi-Fi hotspots aan. Je kunt hier gratis gebruik van maken tenzij anders aangegeven wordt. Als jezelf of iemand in je gezin een alles-in-1 pakket heeft bij Ziggo kun je bijvoorbeeld met een speciaal verkregen wachtwoord van Ziggo door heel Nederland gratis gebruikmaken van de WiFiSpots van Ziggo. Goedkoper kun je de hele dag door niet in contact blijven met al je vrienden.

6. Maak gebruik van beeldbellen:

Beeldbellen is de laatste jaren sterk in opkomst. Met de iPhone kun je bijvoorbeeld FaceTime gebruiken om iemand te bellen. Je kunt dit met beeld doen en zonder, je belt dan via mobiel internet en als je dit doet via je daadloze internetverbinding thuis of bij ÈÈn van de Wi-Fi hotspots kun je gratis bellen en in contact staan met iedereen die je lief is. Zo bespaar je ook nog eens op je belminuten waardoor je later kunt bekijken of je het aantal belminuten naar beneden kunt bijstellen waardoor je weer bespaard op je mobiele telefoonrekening.

7. Kies voor onbeperkt:

Er wordt zo ontzettend veel gebeld en gebruik gemaakt van mobiel internet dat steeds meer providers onbeperkte bundels aanbieden. Met onbeperkte bundels kun je de hele maand ongeachte je verbruik voor ÈÈn vast bedrag gebruik maken van belminuten, data en tekstberichten. Wil je echt onbeperkt genieten dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een onbeperkt mobiel abonnement van Robin Mobile. Het allergoedkoopste mobiele telefoon abonnement is een sim only abonnement. Maar wil je een nieuwe smartphone of ben je echt toe aan een nieuw toestel kies dan voor het mobiele abonnement dat precies is afgestemd op je persoonlijke verbruik en kijk dan hoeveel je moet bijbetalen voor je nieuwe smartphone.

Over Gerard

Zie ook

Winkels Vodafone dicht in verband met Corona virus

Niet alleen de winkels van T Mobile en KPN gaan dicht in verband met het …

Geef een reactie